18.12.2019  |  Branchenyt

Stigende antal modulvogntog krydser Øresundsbroen

Antallet af modulvogntog, der krydser Øresundsbroen, er i år steget med 45 procent. Det skyldes blandt andet en fjernelse af tillægsafgiften og øget klimafokus.

I løbet af året er antallet af modulvogntog, der krydser Øresundsbroen øget med 45 procent, skriver Fokus Øresund. Stigningen skyldes højst sandsynligt, at tillægsafgiften for lange lastbiler blev afskaffet ved årsskiftet.

Læs også: Øresundsbroen: Afskaffelse af afgift øger trafik med lange lastbiler

Derudover har det øgede fokus på klima resulteret i, at virksomheder i højere grad gør brug af modulvogntog – to modulvogntog rummer nemlig samme mængde gods som tre almindelige lastbiler.

”Udover det økonomiske aspekt, at modulvogntog nu kan køre til samme pris som alle andre lastbiler over ni meter, og der ikke skal betales tillæg, er der også ofte en miljømæssig drivkraft, når fragtselskaber investerer i disse lastbiler”, siger Marie Romare, markedschef for Business på Øresundsbron, til Fokus Øresund.

For mange restriktioner
Blandt fragtkunder i Skandinavien har modulvogntog særlig interesse. Det skyldes, at der her er færre restriktioner for lastbiltypen, mener Morten Rossel, kundeansvarlig for Business på Øresundsbron:

”I resten af Europa er der stadig mange restriktioner på, hvor disse lastbiler kan køre. Men vi kan dog se, at der langsomt, men sikkert, er ved at blive flere og flere ruter i Europa, hvor man accepterer modulvogntog, selvom det for mange kunder ikke går hurtigt nok til, at man ønsker at investere i flere”, siger han.

Læs også: Øresundsbroen øger bæredygtigheden og mindsker trængslen

I perioden fra januar til november i år var stigningen 45 procent i forhold til sidste år. Marie Romare forventer en fortsat stigning af antallet i 2020, om end mere beskeden.

- SMP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere