26.07.2016  |  Branchenyt

Tesla afslører planer for lastbiler og busser

Elbilfirmaet Tesla vil udvide forretningen og producere både pick-ups, lastbiler, busser og andre kommercielle køretøjer. Og de skal kunne køre selv.

Billigere transport, øget sikkerhed og en sjovere køreoplevelse. Sådan lyder de centrale målsætninger for elbilfirmaet Teslas ambitioner, når det kommer til selskabets strategi for en ny satsning inden for kommercielle køretøjer.

Læs også: 2000-hestes ellastbil på vej

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I et nyt blogindlæg på firmaets hjemmeside, løfter bagmanden Elon Musk sløret for fremtidsplanerne for det amerikanske selskab, og udover solenergi og delebiler omfatter de også en væsentlig udvidelse af forretningen i retning af transportsektoren.

Tesla vil nemlig til at producere både pick-up trucks, lastbiler og busser – 100 procent elektriske selvsagt – til verdensmarkedet. Både de store lastbiler – semi trucks – og busserne er i udviklingsfasen og skulle ifølge Musk være klar til at blive præsenteret for offentligheden i løbet af 2017.

Ny rolle til chaufføren
Specielt når det kommer til lastbilen, Tesla Semi, tror Musk på, at den vil give både ”væsentligt lavere omkostninger i forbindelse med godstransport, samtidig med en øget sikkerhed og at den vil være virkelig sjov at køre”, som han skriver.

Både busser og lastbiler skal leveres med højtudviklede systemer til automatisk kørsel, selvom udsigterne til dette er mere usikre. Ikke alene skal der omfattende testforløb til (Musk regner med omkring 10 mia. km), softwaren skal også udvikles sideløbende hermed, og ikke mindst skal lovgivningen rundt omkring opdateres.

Læs også: Fra normal lastbil til selvkørende

I bybusserne lægger Musk op til, at chaufførens rolle skal overgå til at være en ’fleet manager’, uden at uddybe, hvad det indebærer. Han adresserer ikke direkte fremtiden for lastbilchaufføren, men en lignende udvikling virker sandsynlig, med de målsætninger for autopilotkørsel, Tesla arbejder med.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere