12.01.2021  |  Innovation

Terberg tester hydrogen-motor til terminaltraktor

På en havneterminal i Rotterdam tester Terberg deres nye terminaltraktor YT203-H2, der kører på hydrogen. Hydrogen-motoren er udviklet fordi, et stigende antal kunder begyndte at efterspørge bæredygtig teknologi.

Hos N.C. Nielsen A/S følger spændt med i testforløbet i Rotterdam af Terbergs nye hydrogen-motor. Virksomheden forhandler terminaltraktorerne i alle de skandinaviske lande, og testen af Terberg-maskinen vil højest sandsynligt sætte to tykke streger under hydrogen-motorens miljøvenlige og CO2-neutrale egenskaber uden dermed at gå på kompromis med ydeevnen.

Den bæredygtige tankegang er blevet øget i Terberg efter flere kunder efterspørger bæredygtig teknologi med nul emission og støjsvage køreegenskaber. Over en periode på to år har virksomheden sammen med teknologivirksomheden zepp.solutions udviklet den nye hydgron-motor til sine eksisterende YT-terminaltraktorer.

Læs også: Containerskibe skal sejle på bæredygtig brændselscelleteknologi

Den nye hydrogen-motor skal understrege Terbergs innovative tilgang til teknologi, hvor kunderne fleksibelt kan vælge mellem de eldrevne eller de dieseldrevne maskiner – og snart også de hydrogendrevne.

”Vi ser frem til at modtage testresultaterne fra Terberg. Hydrogen-motorerne skal naturligvis testes under mange forskellige forhold, inden de kan sendes på markedet. Imidlertid er jeg da overbevist om, at der kommer en Terberg terminaltraktor med hydrogen-motorer her til landet i en overskuelig fremtid. Vi følger udviklingen nøje og glæder os til at præsentere den færdigudviklede version for vores kunder”, udtaler salgschef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen, i en pressemeddelelse. 

Rigeligt med energi til en lang arbejdsdag

Terberg YT203-H2 er et slags kørende kraftværk, der omdanner kemisk energi fra hydrogen under tryk til elektrisk strøm, der driver motoren. Terminaltraktoren er udstyret med fire 150 liter (350 bar) tanke med i alt 600 liter hydrogen (indeholder 14,4 kg brint), som er rigeligt med energi til at holde motoren operationel i løbet af en lang arbejdsdag.

Læs også: Panda-pølser, myrer og snegle kan være nøglen til fremtidens bæredygtige brændstof

Terminaltraktoren i det hårde testmiljø er udviklet på basis af den nye og eldrevne Terberg YT203 terminaltraktor. Denne udmærker sig ved at være driftssikker med få bevægelige maskindele, så vedligeholdelsesudgifterne er lavere end en tilsvarende dieseludgave.

Gevinsten ved en hydrogen-motor er derudover, at tankning af hydrogen er lige så hurtig som at tanke diesel eller benzin.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere