17.11.2016  |  Branchenyt

Tøjkoncern vil producere grøn strøm til logistikcenter

Bestseller-koncernen har planer om at opføre en mindre vindmøllepark ved sit logistikcenter i Sønderjylland. Det skyldes, at Bestseller ønsker at gøre centeret mere CO2-venligt.

Den danske koncern Bestseller, som designer og sælger tøj, har planer om at opføre en lille vindmøllepark ved sit logistikcenter i Bramdrup i Sønderjylland, skriver Leder Idag.

Formålet med vindmøllerne er at gøre centeret mere CO2-venligt.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi har et mål om at skabe en grønnere virksomhed, og som led i de planer undersøger vi nu muligheden for at kunne producere vores egen grønne strøm til logistikcenteret”, siger Morten Christian Larsen, der ansvarlig for logistikbygningerne i Bramdrup.

Læs også: Dårlig indkøbsstrategi koster Bestseller millioner

Logistikcenterets elforbrug udgør ca. 5 GW årligt, og forventningen er, at vindmøllerne vil bidrage til 70 procent af centerets elforbrug.

”Overskudsstrømmen forventes leveret til opvarmning af bygningerne gennem det eksisterende vandbaserede anlæg og til det kollektive el-net”, forklarer Bestsellers Communication Manager Jesper Stubkier.

Møllerne skal stå ud mod motorvejen og bliver 93 meter høje. I første omgang er projektet sendt til offentlig høring i fire uger, mens de nærmeste naboer også er blevet orienteret.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere