Sygehuse

Planlægning

Robotter giver muligheder for supersygehuses logistik

Ny robotteknologi kan gøre logistikken og den interne transport lettere på de kommende supersygehuse. Men den skal være rigtigt sat op for ikke at blive en unødvendig udfordring, påpeger projektleder fra et af landets kommende supersygehuse.

Lager & distribution

Millionstøtte til intelligent hospitalslogistik

Markedsmodningsfonden har givet tilsagn om at støtte et projekt om intelligent hospitalslogistik med godt 12 millioner kroner.

Indhold fra partner

Innovation

Vanetænkning kan bremse effektiv logistik på sygehuse

I forbindelse med de kommende sygehusprojekter er bygherrer og sygehusledelser begyndt at inddrage private virksomheder, som arbejder med logistik og forsyningskæder. Forsigtighed og frygt for at nytænkning kan resultere i fejl, er dog stor, fordi der på hospitaler stilles ekstreme krav til sikkerhed, siger afdelingsleder i COWI Hospital & Sundhed, Helle Gaub. Samtidig virker en langstrakt udbudsproces som en stoplods for ny teknologi og dermed innovation.

Indhold fra partner

Innovation

Sygehuset bør opfattes som et produktionsapparat

Som i en hvilken som helst anden virksomhed er det nødvendigt, at hospitaler har fokus på det samlede flow, der passerer gennem systemet, og som får de enkelte processer til at fungere smidigt. "'Klumper' og overlap vil altid ødelægge infrastrukturen", mener Leif Kjær, som er afdelingschef i COWI’s Facility Management. Den rådgivende ingeniørvirksomhed anser logistikken som et afgørende element ved de kommende renoveringer og nybyggerier af hospitaler.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere