30.11.2010  |  Produktion

Robotstyret sygehusapotek

Den schweiziske systemleverandør Swisslog AG har fået en ordre på automatisering af den interne logistik i det nye hospital, Hospital Universitari de Sant Joan syd for Barcelona.

Den schweiziske systemleverandør Swisslog AG har fået en ordre på automatisering af den interne logistik i det nye hospital, Hospital Universitari de Sant Joan syd for Barcelona.
Ordren, som ikke kun omfatter teknologi, men også efteruddannelse af medarbejderne, består af tre logistiksystemer, herunder apotekersystemet PillPick. Sidstnævnte system er robotbaseret og sørger selv for automatisk lagring, forpakning, emballering og den rette temperatur af medicinen. På sygehuset skal robotten levere op til 6000 doser medicin dagligt. Hver forpakning identificeres gennem lægemidlets kommercielle navn, de aktive stoffer samt batchnummer. På den måde forventes det, at patientsikkerheden er helt sikret. For sengeliggende patienters vedkommende forstærkes sikkerheden yderligere via aflæsning af individuelle stregkoder, som via et bånd er viklet om patientens håndled.
Det nye universitetshospital vil få 470 senge, hvoraf de 22 er placeret på intensivafdelingen og 66 er forbeholdt patienter, der har været udsat for ulykker. Dertil kommer 22 operationsstuer. Hospitalet vil ydermere indeholde det nyste udstyr til scanning, kræftbehandling og dataoverførsel.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere