16.10.2019  |  Branchenyt

Svenske Einride henter 170 mio. kr. til indtog på det amerikanske marked

Med den netop afsluttede serie A-investeringsrunde har pod-virksomheden nu penge til at realisere sine mål, der ifølge grundlægger Robert Falck, både tæller udvidelse til USA, at levere på den teknologisk køreplan og at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Den svenske autonome elektriske leveringslastbilsvirksomhed Einride er nu kommet sit mål om at gå ind på det amerikanske marked et skridt nærmere, efter det er lykkedes dem at få 170 mio. kr. (25 mio. dollars) ind i en netop afsluttet investeringsrunde.

Læs også: "Som branche er vi nødt til at finde nogle bedre klimaløsninger"

Det skriver The Wall Street Journal.

Den såkaldte serie A-inveseringsrunde blev ifølge Einride anført af EQT’s venturekapitalfond EQT Ventures og NordicNinja VC, og den gør det altså nu muligt for virksomheden at bygge videre på deres nuværende flåde af "pods".

Allerede sidste år lancerede Einride i samarbejde med DB Schenker den første kommercielle installation af en T-pod, ligesom de tidligere i år satte den første selvkørende lastbil ud på en offentlig vej i Sverige.

Store planer for virksomheden
Udover planerne om at udvide til USA, skal den nye finansiering ifølge Einrides grundlægger, Robert Falck, også bruges til at investerer yderligere i virksomhedens forskellige igangværende projekter.

”Vores mål er at ændre transportindustrien, og investeringsrunden bringer os et skridt nærmere det mål”, siger Robert Falck ifølge The Wall Street Journal og fortsætter:

”Finansieringen gør det muligt for os at udvide til USA, levere på vores teknologiske køreplan og møde den hurtigt stigende efterspørgsel fra forbrugerne”.

Læs også: McKinsey: Sådan vil den selvkørende lastbil påvirke fremtiden

Udover EQT Ventures og NordicNinja VC deltog investorer som Ericsson Ventures, Norrsken Foundation, Plum Alley Investments, og Plug and Play Ventures også i investeringsrunden.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere