27.11.2018  |  Branchenyt

DB Schenker og Einride lancerer første kommercielle installation af en T-pod

Verdens første elektriske autonome lastbil kan komme til at køre på offentlig vej inden udgangen af året. DB Schenker og Einride har sat den første T-pod i drift i Sverige.

T-pod’en er på vej frem, og nu lancerer DB Schenker og Einride installationen til den første kommercielle brug af en helt elektrisk autonom lastbil på en DB Schenker-facilitet i Jönköping, Sverige.

Læs også: Rapport: Digital lastbilkørsel er på vej

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den skal løbende rejse til og fra et lager, der baner vejen for en bæredygtig overgang af vejgodstransport, og hvis alt går efter planen, forventes den på offentlig vej senere dette år.

"Vi hos DB Schenker arbejder fuldt ud på bæredygtig og innovativ logistik. Autonom kørsel bliver stadig vigtigere for dette. Sammen med Einride ønsker vi at bringe den første autonome, fuldt elektriske lastbil på offentlige veje i den nærmeste fremtid og dermed sætte nye standarder for morgendagens logistik", siger Jochen Thewes, CEO for DB Schenker.

Fordele af at spare førerhuset væk
Einrides T-pod har intet førerhus, men overvåges og kan teleopereres af en menneskelig operatør, fra hundredvis af kilometer væk. Ved ikke at have et førerhus, kan du få et mindre køretøj, øget belastningskapacitet, større fleksibilitet, lavere produktionsomkostninger, lavere driftsomkostninger og optimeret energiforbrug, hvilket tillader, at T-pod'en kun kører på batterier.

"Tung vejtransport er ansvarlig for en væsentlig del af de globale CO2-emissioner. Ved at erstatte diesel med elektricitet reducerer vi CO2-udledningen med 90 procent. Vi er glade og taknemmelige for, at DB Schenker har valgt at være en del af denne revolution, der gør sig bemærket på et stort globalt marked", siger CEO og grundlægger af Einride, Robert Falck.

Han forklarer videre, at en flåde af T-pods kan koordineres af et intelligent routingsystem, der optimerer leveringstid, batterilevetid og energiforbrug, hvilket gør godstransporten så effektiv som muligt.

Læs også: Volvos svar på fremtiden er førerløse, elektriske køretøjer

Einride og DB Schenker indledte deres partnerskab i april. Aftalen omfatter pilotprojektet i Jönköping og muligheden for yderligere testforløb internationalt.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere