04.10.2016  |  Innovation

Stregkodescannere skyld i syge medarbejdere

Dårligt designede stregkodescannere giver logistik- og transportmedarbejdere smerter, viser ny undersøgelse.

Ansatte i logistik- og transportverdenen oplever, at stregkodescanneres dårlige design går ud over helbredet, viser ny undersøgelse. Smerterne kan endda udvikle sig til flere dages sygemelding.

Læs også: Gør det rigtigt første gang med TWI

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undersøgelsen, der er foretaget af Opninion Matters, viser, at 63 procent oplever smerter i håndled eller arm, og at hele 69 procent har været nødsaget til at holde to-tre sygedage det seneste år, som følge deraf. En medarbejder, der er sygemeldt i to-tre dage, koster i gennemsnit virksomheder 3.000 kroner.

Dårligt design skyld i ineffektivitet
I undersøgelsen svarer 60 procent endvidere, at den stregkodescanner de til daglig arbejder med, kun er ’lidt effektiv’ eller endda ’slet ikke effektiv’.

De adspurgte medarbejdere bruger i gennemsnit scanneren 197 gange om dagen. Af den grund har de også forslag til, hvordan man kunne designe det elektroniske udstyr, så sundheden og produktiviteten blev forbedret.

Cirka halvdelen mener, at det ville være en fordel, hvis scannerne havde en højpræcisionspen og knapper på begge sider. 36 procent savner en vinklet scanner på enheden, mens 22 procent nævner en bedre læsbarhed i sollys.  

Panasonic har taget kritikken til sig og har i den seneste tid haft fokus på at løse udfordringerne:

”Fra vores seneste interne test har vi set, hvordan vores nyeste vinklede stregkodescanner kan hjælpe medarbejdere til færre bevægelser. Den vinklede scanner gør, at skærmen kan holdes i samme stabile position, således at medarbejderne ikke behøver at dreje arme og håndled eller løfte så meget på fx pakker”, siger General Marketing Manager Jan Kaempfer fra Panasonic Computer Product Solutions.

Læs også: Automatisering går ikke ud over kvaliteten – tværtimod

Undersøgelsen blev foretaget i april i år. I alt medvirkede 500 britiske medarbejdere, der dagligt arbejder med mobile scannere.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere