14.06.2018  |  Lager & distribution

Storebæltsforbindelsen fylder 20 år

Den faste forbindelse over Storebælt er blevet folkeeje, og om kort tid passerer bilist nummer 200 million broen.

I dag den 14. juni er det 20 år siden, at Storebæltsforbindelsen blev indviet.

Siden indvielsen i 1998 er biltrafikken over broen femdoblet, og nu passerer omkring 35.000 køretøjer broen dagligt.

Læs også: Nye tal puster liv i drømmen om bro over Kattegat 

Modstanden mod at bygge broen i sin tid var udbredt i befolkningen, men i dag er den en trafikal succes, som binder Øst- og Vestdanmark sammen, skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Fordel for erhvervslivet
For erhvervslivet har forbindelsen blandt andet betydet, at varetransporten mellem landsdelene flyder langt lettere og billigere. Og et stigende antal ansatte i virksomhederne pendler nu over Storebælt.

Det har ifølge Sund & Bælt givet virksomhederne en konkurrencefordel, og samfundet har opnået store økonomiske gevinster.

Den stærke stigning i biltrafikken marker i øvrigt en ny milepæl, når bilist nummer 200 million kører igennem broens betalingsanlæg i Halsskov. Det vil ifølge trafikprognoserne ske på lørdag.

-JJK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere