21.09.2021  |  Branchenyt

Stor dansk transportfusion er en realitet

Hans Jensen Transport A/S har indgået aftale med J. Chr. Koldkur Transport A/S om overtagelse af samtlige aktiviteter i virksomheden. Med opkøbet fordobler Hans Jensen Transport sin flåde af biler, og en ny, stor aktør inden for tanktransport i Danmark etableres.

De to familieejede transportvirksomheder Hans Jensen Transport og J. Chr. Koldkur Transport har indgået aftale om fusion med virkning siden 15. september 2021. Den samlede tankbilsflåde vil tælle mere end 100 lastvogne og 150 trailere. Med fusionen opstår en ny, midtjysk transportkoncern, som ifølge direktør og 2. generation hos Hans Jensen Transport, Lars Jensen har en ambition om at sætte sig på en større del af det danske og nordeuropæiske marked for tank– og silotransport:  

”Vi kommer til at drage stor nytte af de synergier, der naturligt vil opstå ved så stor en fusion, når vi går i gang med at realisere vores fremtidige vækstplaner. Sammen kan vi blandt andet tilbyde vores kunder en markant større kapacitet kombineret med en bredere pallette af ydelser og ikke mindst en højere fleksibilitet i vores leverancer”, siger han og bakkes op af Jørn Koldkur fra J. Chr. Koldkur Transport, der ligeledes glæder sig over fusionen:  

Læs også: Strategisk opkøb samler tre fryseteknologier i én virksomhed

”Vi ser Hans Jensen Transport som det perfekte match for os i forbindelse med et planlagt generationsskifte. Som en samlet koncern står vi godt rustet til det fremtidige marked og den vækst, vi forventer at gå i møde”.  

Lars Jensen og Jørn Koldkur siger supplerende, at sammenlægningen også giver forskellige optimeringsgevinster, der kan begrænse den samlede miljøpåvirkning. Antallet af tomkørsler kan nedbringes og i det hele taget kan kørslen drives mere effektivt. Herudover vil koncernen råde over flere tanklagre forskellige steder i landet og kan herved optimere kundernes lagerstyring.  

Begge virksomheder videreføres 

På trods af fusionen lever både Hans Jensen Transport og J. Chr. Koldkur Transport videre i deres respektive form og under deres nuværende navne. Begge virksomheder forbliver således på deres nuværende lokationer i henholdsvis Sønder Onsild og Karup. Familien Jensen og familien Koldkur fortsætter ligeledes deres daglige gang i de to virksomheder, der nu bliver søsterselskaber under Hans Jensens Transports holdingselskab.  

”Vi har begge en mangeårig historie og nogle stolte traditioner at føre videre. De to virksomheder har i generationer været drevet af stolte lastvognsfamilier, og der er således et stærkt fundament at bygge videre på”, fortsætter Lars Jensen.  

Læs også: FREJA og SDK bliver ny stærk spiller på transportmarkedet

De to virksomheders medarbejderstab forbliver også den samme, og ifølge Jørn Koldkur leder man allerede nu efter nye medarbejdere til de to virksomheder:  

”Begge virksomheder har travlt og har en solid ordrepipeline. Væksten forventes således kun at stige støt i fremtiden, og vi søger derfor nye medarbejdere”, siger han afslutningsvis.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere