09.03.2017  |  Branchenyt

Sikkerhed før hastighed

Når Novo Nordisk skal distribuere livsnødvendig medicin ud til sine kunder, så er leveringssikkerheden i højsædet, selvom det også skal gå stærkt. Og der er ikke plads til kompromisser på kvaliteten, fortæller koncernens nordiske distributionschef, Kirsten Yirtici.

Som en af medicinalindustriens sværvægtere og et verdenskendt brand er Novo Nordisk yderst bevidste om det gode ry, virksomheden har for at være best in class på en række parametre. Det gælder også på logistikken, hvor pharmasektorens skrappe krav sætter rammen for en proces med et ekstremt fokus på kvalitet og rettidig leverance til de enkelte patienter.

I Novo har Kirsten Yirtici, med den officielle titel Nordic Logistics Manager, ansvaret for den daglige distribution af koncernens medicin i Norden. Sammen med sit team står hun for at servicere de enkelte landes logistiske udfordringer. Og selvom afstandene i Norden er overskuelige, så det bestemt ikke en opgave uden udfordringer.

”For at bruge en kliché, så handler det om at have patienten i fokus. Vi håndterer livsnødvendig medicin, fx insulinprodukter, og er her der vigtigere at levere det rigtige end, det er at levere det hurtigt. Vores distributionskæde skal derfor først og fremmest være effektiv for modtageren, og derfor fylder processen med at finde de rigtige processer, der kan sikre forsyningssikkerheden, rigtig meget”, siger Kirsten Yirtici.

Store muligheder i big data
Et af de emner, der det seneste års tid har taget meget af Kirsten Yirticis tid, er den teknologiske udvikling og de muligheder, big data giver i forhold til blandt andet at kunne forudse behov og dermed gøre leveringerne så skarpe som muligt.

”Datadrevne beslutninger omkring forecasting vil være toneangivende i forhold til at forbedre vores logistik og effektivitet i dagligdagen. Når det kommer til at eliminere spild, ramme de rigtige lagerniveauer og skabe et endnu bedre grundlag for den høje kvalitet, som vi ikke kan gå på kompromis med, så er data et yderst vigtigt redskab, som jeg beskæftiger mig meget med”, siger hun.

Her lufter Kirsten Yirtici tanken om, at de øgede mængder data på et tidspunkt vil give selskaber som Novo Nordisk en endnu mere præcis indsigt i blandt andet antallet af patienter i stedet for kun – som nu – volumen af medicin, men som hun tilføjer, så er det ”nok mere et håb end en egentlig tro”.

Hun påpeger dog samtidig, at udbud og efterspørgsel i hendes netværk generelt er nogenlunde stabilt, ligesom man i øvrigt er forholdsvis forskånet for kopivarer sammenlignet med andre dele af medicinalbranchen. Derfor vil det også fremover være leveringssikkerheden, der kommer til at dominere Novo Nordisks strategi på supply chain-området.

”Vi vil selvfølgelig tale med vores distributører om, hvad de gerne vil kunne tilbyde i fremtiden, og vi vil fortsat holde grundigt øje med, at alle parter overholder de internationale standarder, der er helt ufravigelige i denne her industri. Hele tiden med det i baghovedet, at det altså giver en helt speciel fornemmelse i det daglige arbejde, når man ved, at vores kvalitet betyder så uendelig meget for dem, der sidder i enden af forsyningskæden”, slutter Kirsten Yirtici.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere