27.10.2016  |  Lager & distribution

Selvkørende Uber-lastbil leverer 50.000 øl

For første gang i historien har en selvkørende lastbil bragt en leverance fra A til B på en længere strækning i USA. Uber-lastbilen leverede 50.000 Budweiser-øl for bryggeriet Anheuser-Busch.

For mindre end tre måneder siden betalte Uber omkring 4,7 milliarder kroner for den californiske start up-virksomhed Otto, som udvikler teknologi til selvkørende biler.

Læs også: Uber køber Otto

Nu har den første selvkørende lastbil ved hjælp af den nye teknologi bevist sit værd, skriver wired.com. Lastbilen tilbagelagde en strækning på i alt 190 kilometer fra Fort Collins, Colorado, til Colorado Springs med 50.000 dåser Budweiser-øl fra bryggeriet Anheuser-Busch i lastrummet.

Volvo-lastbilen var udstyret med hardware (lasere og radarer) til en værdi af 30.000 dollar, svarende til lidt over 200.000 kr., som sikrede, at lastbilen kørte præcis, som den skulle.

Chauffør til stede
Som en ekstra sikkerhed var der en lastbilchauffør til stede i bilen under hele turen. Chaufføren sørgede for, at bilen kom sikkert ud til motorvejen, hvorefter han overlod rattet og styringen til teknologien. Det var, ifølge Otto selv, på intet tidspunkt under motorvejskørslen nødvendigt, at chaufføren greb ind.

Teknologien er indtil videre kun anvendelig til motorveje, hvor lastbilerne holder en vis distance til andre biler og kun skifter bane, hvis det er absolut nødvendigt.

Det er dog planen, at teknologien fremover skal kunne bruges på alle slags veje.

”Vi vil udvikle videre på teknologien over de næste par år, så den til sidst faktisk vil kunne imødekomme enhver tilstand på alle veje”, siger Lior Ron, stifter af Otto, til wired.com.

Læs også: Uber vil indtage fragtbranchen

Hos Uber er ambitionerne ganske høje – firmaet ønsker nemlig at blive en væsentlig spiller i fragtbranchen.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere