23.02.2022  |  IT

Seks grunde til, at Telematik er en Game Changer for affalds- og genanvendelsesindustrien

Indhold fra partner Hvad er dette?

Telematik er en Game Changer

Telematik kan nu levere fordele, der ligger langt ud over det oprindelige omfang af grundlæggende sporing af flådeplacering.

Moderne telematikløsninger som AMCS Telematics-løsningen gør det muligt for en affaldstransportør at få hurtig handlingsrettet indsigt fra de voksende datasæt, der indsamles for at drive smartere beslutninger og handlinger.

Dette er især tilfældet, når telematikdata integreres i vognmandens ERP- og transportstyringsløsning, som det er tilfældet med AMCS-platformen.

Disse omfattende indsigter giver vognmænd mulighed for at opnå forbedret ydeevne inden for vigtige målinger såsom øget sikkerhed, forbedring af service, reduktion af brændstofomkostninger, forøgelse af førerens produktivitet og maksimering af køretøjets oppetid.

Maksimer førerens sikkerhed

Chaufførernes og offentlighedens sikkerhed er af afgørende betydning for transportvirksomheder, især i affaldsindustrien, hvor flåden skal køre tunge køretøjer på udfordrende steder med høj densitet i alle former for vejr.

Telematikdata gør det muligt for flådeledere at spore og identificere usikre kørevaner såsom hård bremsning, hård acceleration og hastighedsovertrædelser.

Disse data og den understøttende indsigt giver ledere mulighed for at målrette mod chauffører, der har brug for yderligere coaching, og derved mindske risikoen for alvorlige ulykker.

Forsikringsselskaberne citerer den effektive brug af telematik for at reducere ulykker, dermed udbetale omkostninger og forsikringspræmier.

Reducer brændstofudgifterne med 10 %+

Brændstofudgifter udgør en af de største driftsomkostninger for affaldstransportører, og telematik kan reducere dette betydeligt ved at levere data om den enkelte førers brændstofforbrug på områder som tomgangstendenser, hård acceleration og bremsning, off route-kørsel osv.

Det anslås, at denne indsigt understøttet af opfølgende chauffør coaching kan reducere brændstofudgifter med 12%+.

Øg chaufførens produktivitet med 12 %+

 Tid er penge i affaldsindustrien, og telematik giver handlingsrettet indsigt i førerens og rutens produktivitet med hensyn til at forstå førerens overholdelse ved hjælp af en foreskrevet rute, sammenligninger af rutevarighed efter chauffør, servicestoptider, tilbagevendende forsinkelser og ventetider osv.  Analytics giver dig mulighed for nemt og hurtigt at sammenligne den enkelte chaufførs ydeevne med rute og derefter træffe de nødvendige opfølgende foranstaltninger for at øge chaufførens og rutens produktivitet.

Reducer omkostningerne til nedetid for køretøjer gennem forebyggende vedligeholdelse

Telematik kan give rig og detaljeret indsigt i hvert køretøjs ydeevne og sundhed gennem fjernmotordiagnostik. Dette reducerer sandsynligheden for uplanlagte reparationer og vedligeholdelse. Det anslås, at en ikke-planlagt vedligeholdelse, der tager en affaldslastbil væk fra vejene, kan resultere i tabt fortjeneste på $ 500 pr. Dag.

Forbedre kundeservicen

Telematik giver en affaldstransportør større synlighed og kontrol på tværs af deres flådedrift, og dette har vist sig at levere en mere præcis serviceudførelse med forbedret kundekommunikation om servicespørgsmål, mere nøjagtige ETA'er, forbedret fleksibilitet til at reagere på opkald og ubesvarede samlinger samt forbedret ydeevne til serviceplan. Bedre kundeservice skaber bedre kundetilfredshed og i sidste ende mere loyalitet for at øge virksomhedens ydeevne.

Boost bæredygtighed

Uanset hvor du er på din migrationsrejse til elektrificering af flåden, kan telematik give dig indsigt, der kan hjælpe dig med deres miljømæssige bæredygtighedsmål og med vedtagelse og brug af nye alternative brændstoffer og flådeelektrificering.  For eksempel kan AMCS Telematics hjælpe dig med at få en basislinje for dit nuværende brændstofforbrug, så du kan identificere de ruter, der kan serviceres af elektriske køretøjer. Det har også specialiseret støtte til overvågning, når en EL har brug for en afgift, når den er parkeret på opladning og opladningsniveauet.

Mere fra AMCS

AMCS

http://www.amcsrouting.dk

AMCS er den førende leverandør af integreret software og køretøjsteknologi til ruteplanlægning og transportoptimering med mere end 40 års erfaring. Vi hjælper over 2450 kunder med at reducere deres driftsomkostninger, øge udnyttelsen af deres ressourcer, optimere deres bundlinje og forbedre kundeservicen. Vores ERP-software og SaaS-løsninger leverer digital innovation til den fremvoksende cir…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere