Genanvendelse

Lager & distribution

Nøglen til succes med automatiseret varehus er genanvendelige plastkasser

I Finland drives et af verdens første automatiserede lagre til frugt og grønt. Og det er takket være nogle genanvendelige plastbeholdere, der på bæredygtig vis sikrer, at produkterne også er friske, når de lander på hylderne i supermarkedet.

Produktion

Danske havne tjener penge på cirkulær økonomi

De danske erhvervshavne genanvender i højere grad affaldsprodukter til gavn for både miljøet og havnenes økonomi.

Branchenyt

Bæredygtigt samarbejde mellem UPS og TerraCycle bærer frugt

Med sine globale told- og logistikløsninger har fragtfirmaet UPS hjulpet genanvendelsesvirksomheden TerraCycles med at omdirigere 20 millioner kilo affald siden 2012.

Branchenyt

Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden

Hos teknologi-giganten Apple har man ambitiøse mål for fremtidens produktion. I virksomhedens miljørapport for 2017 kan man bl.a. læse, at man i fremtiden vil undgå minedrift, når der skal skaffes metaller til produktionen.

Produktion

Dell og den lukkede forsyningskæde

IT-virksomheden Dell er godt på vej i retning af et mere cirkulært ressourceforbrug og en closed loop supply chain. Frem mod 2020 vil selskabet spare og genanvende adskillige millioner ton materialer i sin produktion.

Branchenyt

Miljøvenlig fiberflaske kan erstatte plastflasken

Den danske producent af papemballage EcoXpac har udviklet en miljøvenlig fiberflaske, som kan blive plastflaskens afløser.

Produktion

Dell vil genbruge guld fra e-affald i sine computere

Hos computerproducenten Dell vil man gerne have et mere cirkulært ressourceforbrug - derfor har virksomheden nu sat sig et mål om at genanvende cirka 46.000 tons materialer inden 2020.

Lager & distribution

Amazon har succes med nemmere indpakning

I år kan Amazon fejre 10 års jubilæum med programmet Frustration-Free Packaging - et program, der har elimineret intet mindre end 181.000 tons emballagemateriale.

Innovation

Big data gør affald til ressource

Big Data om affald og materialestrømme forvandler plastikaffald til en vigtig og værdifuld ressource i Region Midtjylland. En digitaliseret pantpalle af genbrugsplast skaber store besparelser.

Lager & distribution

Gatwick og DHL laver affald til energi på stedet

For nylig åbnede Gatwick Lufthavn i samarbejde med DHL op for et nyt affaldsanlæg, der gør lufthavnen til den første i verden, der producerer energi fra flyaffald på stedet.

Indhold fra partner

Branchenyt

En jerngigant er faldet på Esbjerg Havn

Esbjerg Havn har taget afsked med sin mere end 40 år gamle containerkran. Jernet i kranen skal genanvendes til produktion af plader og bjælker.

Produktion

Carlsberg-samarbejde sætter fokus på upcycling

Carlsberg er gået sammen med en gruppe globale leverandører for at udvikle den næste generation af emballageprodukter, der kan genanvendes og genbruges - også kendt som Upcycling. Det skriver hjemmesiden sustainablebrands.com.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere