24.08.2015  |  Produktion

Robotter bliver stadig mere udbredte

Robotteknologi bliver stadig mere udbredt - både i virksomheder, i det offentlige og i det private liv. Men den nye teknologi byder på nye udfordringer, mener Grundfos.

Mobil robotteknologi bliver stadig mere integreret i vores daglige liv. For teknologien kan nu implementeres i alt fra hospitalsvæsen til rumforskning og tung industriproduktion. Fra husstanden til arbejdspladsen og altså særligt i industrien bliver teknologien således mere og mere almindelig.

Netop de nyeste teknologiske landvindinger var på dagsordenen, da foreningen MADE, Manufacturing Academy of Denmark, i juni samlede knap 100 fagfolk og interesserede, skriver Magasinet idag.dk.

Læs også: Danske virksomheder misser roboteventyr

Blandt andet hos en af Danmarks største virksomheder, Grundfos, er robotteknologi blevet en stadig større del af virksomhedens drift. Og fremtiden byder kun på mere teknologi for Bjerringbro-virksomheden, forklarede Brian Fuglsang, der repræsenterede Grundfos til konferencen.

”Vi arbejder blandt andet med Aalborg Universitet på at udvikle en robot, som let kan omstilles og har en hurtig idriftssætning. I øjeblikket er det stadig prototyper, men vi indhenter erfaringer med de mobile robotter ved at afprøve scenarier i rigtige produktionsmiljøer”, siger Brian Fuglsang.

Læs også: Odense er et robotmekka

Han påpegede, at det teknologiske udbud i dag er så stort, at det kan være vanskeligt at se, hvordan hver enkelt supplerer hinanden.

”Udfordringen er, at vi har mange teknologier i spil samtidigt, og vi gerne vil skubbe grænserne for, hvad der i dag er muligt for de mobile robotter. Der er en række udfordringer i forhold til performance og integration af robotterne på vores fabrikker”, siger han til idag.dk.

”Men det er også derfor, medarbejderne har bakket op om projektet fra start. Lige nu kan vores prototyper ikke konkurrere med vores produktionsmedarbejdere, men vi håber, at vores forsøg på området vil åbne op for nye muligheder”, slutter han Brian Fuglsang.   

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere