Robotrådgivere trodser fabrikslukninger med innovativ løsning

Ved hjælp af virtual reality har Gain & Co tilsyneladende fundet en vej ud af coronakrisen. Med virtuelle fabriksbesøg vil firmaet holde gang i forretningen og undgå opbremsning af industriens planer for automatisering.

Med virtual reality-briller kan Gain & Cos rådgivere konsultere kunderne fra hjemmekontoret. Foto: Avatour.

17.04.2020

SCM.dk

Coronakrisen har gjort det svært for flere industrier at foretage samhandler. Fabrikker er enten blevet lukket ned eller afskærmet for besøg med det formål at begrænse risikoen for smitten så vidt muligt. 

Gain & Co, der specialiserer sig inden for rådgivning af automatisering og robotteknologi, har dog muligvis fundet en løsning på denne problemstilling.

Læs også: Danskudviklet matchmaking-platform skal sætte skub i robothandlen

Når virksomhedens rådgivere fremover skal på fabriksbesøg for at konsultere om robotter, foregår det hjemmefra med et par virtual reality-briller på hovedet. Produktionsvirksomhedernes eget personale vil gå rundt på fabrikkerne med et 360-graders kamera og livestreame video af omgivelserne til rådgiveren. 

”Vores arbejde er enormt afhængigt af, at vi kan være til stede hos de produktionsvirksomheder, vi rådgiver”, siger administerende direktør hos Gain & Co, Søren Peters, og uddyber: 

”Uden tiltag som dette ville vi ikke kunne hjælpe virksomhederne med at realisere deres planer for at automatisere – hvilket der er mere brug for nu end nogensinde”. 

Med et 360-graders kamera kan produktionsvirksomhederne livestreame faciliteterne til rådgiverne. Foto: Avatour.

Svært at erstatte fysisk tilstedeværelse 
Ifølge Søren Peters ligger udfordringen ved coronakrisen særligt i forhold til, hvordan man er vant til at omgås fysisk. Derfor tager det også tid at omstille driften til den nye virkelighed. 

En robotrådgiver har eksempelvis brug for at inspicere de fabriksanlæg, der skal automatiseres. Dette kræver et visuelt overblik over anlæg og omgivelser. 

”Vi oplever tit i vores daglige arbejde, at kunderne overser områder i produktionen med et stort potentiale for robotter. Derfor er det nødvendigt for os at kunne kigge andre steder på fabrikken, end de viser os, og spørge ind på de rette tidspunkter. Dette ville ikke kunne lade sig gøre med en normal videosamtale. Det kræver live-video i 360 grader for at fungere”, siger rådgiver og robotingeniør hos Gain & Co, Mikkel Viager. 

Transatlantisk inspirationskilde
Gain & Cos inspiration til at løse problemstillingen kommer fra den amerikanske virksomhed Imeve, der bruger en løsning kaldet Avatour. 

Læs også: Politisk robotstrategi skal optimere dansk erhvervsliv

”De øgede rejsebegrænsninger har tvunget virksomheder verden over til at finde løsninger på at samarbejde uafhængigt af geografi. Videoplatforme som Zoom og Skype kan erstatte et mødelokale, men hidtil har der ikke været et alternativ til møder, der kræver fysisk tilstedeværelse så som fabriksbesøg, tilsyn eller oplæring på stedet”, siger Devon Coplay, der er administrende direktør i Imeve og fortsætter:

"Med VR-løsningen Avatour er det nu muligt at besøge et sted tusindvis af kilometer væk, som om man var der personligt og ikke igennem en videokonference.”

- HCL

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

20.11.2024SCM.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online