17.04.2020  |  Innovation

Robotrådgivere trodser fabrikslukninger med innovativ løsning

Ved hjælp af virtual reality har Gain & Co tilsyneladende fundet en vej ud af coronakrisen. Med virtuelle fabriksbesøg vil firmaet holde gang i forretningen og undgå opbremsning af industriens planer for automatisering.

Coronakrisen har gjort det svært for flere industrier at foretage samhandler. Fabrikker er enten blevet lukket ned eller afskærmet for besøg med det formål at begrænse risikoen for smitten så vidt muligt. 

Gain & Co, der specialiserer sig inden for rådgivning af automatisering og robotteknologi, har dog muligvis fundet en løsning på denne problemstilling.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Danskudviklet matchmaking-platform skal sætte skub i robothandlen

Når virksomhedens rådgivere fremover skal på fabriksbesøg for at konsultere om robotter, foregår det hjemmefra med et par virtual reality-briller på hovedet. Produktionsvirksomhedernes eget personale vil gå rundt på fabrikkerne med et 360-graders kamera og livestreame video af omgivelserne til rådgiveren. 

”Vores arbejde er enormt afhængigt af, at vi kan være til stede hos de produktionsvirksomheder, vi rådgiver”, siger administerende direktør hos Gain & Co, Søren Peters, og uddyber: 

”Uden tiltag som dette ville vi ikke kunne hjælpe virksomhederne med at realisere deres planer for at automatisere – hvilket der er mere brug for nu end nogensinde”. 

Svært at erstatte fysisk tilstedeværelse 
Ifølge Søren Peters ligger udfordringen ved coronakrisen særligt i forhold til, hvordan man er vant til at omgås fysisk. Derfor tager det også tid at omstille driften til den nye virkelighed. 

En robotrådgiver har eksempelvis brug for at inspicere de fabriksanlæg, der skal automatiseres. Dette kræver et visuelt overblik over anlæg og omgivelser. 

”Vi oplever tit i vores daglige arbejde, at kunderne overser områder i produktionen med et stort potentiale for robotter. Derfor er det nødvendigt for os at kunne kigge andre steder på fabrikken, end de viser os, og spørge ind på de rette tidspunkter. Dette ville ikke kunne lade sig gøre med en normal videosamtale. Det kræver live-video i 360 grader for at fungere”, siger rådgiver og robotingeniør hos Gain & Co, Mikkel Viager. 

Transatlantisk inspirationskilde
Gain & Cos inspiration til at løse problemstillingen kommer fra den amerikanske virksomhed Imeve, der bruger en løsning kaldet Avatour. 

Læs også: Politisk robotstrategi skal optimere dansk erhvervsliv

”De øgede rejsebegrænsninger har tvunget virksomheder verden over til at finde løsninger på at samarbejde uafhængigt af geografi. Videoplatforme som Zoom og Skype kan erstatte et mødelokale, men hidtil har der ikke været et alternativ til møder, der kræver fysisk tilstedeværelse så som fabriksbesøg, tilsyn eller oplæring på stedet”, siger Devon Coplay, der er administrende direktør i Imeve og fortsætter:

"Med VR-løsningen Avatour er det nu muligt at besøge et sted tusindvis af kilometer væk, som om man var der personligt og ikke igennem en videokonference.”

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere