25.02.2020  |  Innovation

Politisk robotstrategi skal optimere dansk erhvervsliv

Regeringen har netop præsenteret en national strategi, der skal støtte og fremme udviklingen og anvendelsen af robotter i det danske erhvervsliv. Teknologien skal ud i smv'erne, anbefaler DI.

I en ny robotstrategi vil regeringen fremlægge 11 konkrete forslag til, hvordan den danske robotbranche kan være med til at sætte tonen for udvikling og anvendelse af robotter i danske virksomheder.

Fokusområderne handler blandt andet om at skaffe viden om barrerier for virksomheders investering i robotteknologi og styrke innovationen i erhvervslivet gennem samarbejde med klyngeorganisationer og netværk i branchen.

Læs også: ICM effektiviserer lagerlogistikken med mobile robotter

”Vi skal have flere virksomheder til at investere i deres første eller næste robot, så de kan være med til at styrke produktiviteten, forhindre nedslidning og øge kvaliteten og understøtte den grønne omstilling”, siger Christian Hannibal, der er chef for digitaliseringspolitik i Dansk Industri.

Danske industrivirksomheder er langt fremme på anvendelsen af robotter i Europa, tæt efterfulgt af nabolandene Sverige og Finland. Af strategien fremgår det, at omkring 12 procent af danske virksomheder har investeret i robotter.

”Den nationale robotstrategi viser ganske fint bredden i potentialer for robotter. Hvis vi skal beholde en førerposition på robotområdet, så skal vi få teknologien ud i den offentlige sektor og ikke mindst i de små og mellemstore virksomheder. Det kræver visioner og investeringsvilje”, siger Christian Hannibal.

Læs også: Robotter gør arbejdspladsen mere sikker

Dansk robotindustri består af virksomheder fordelt over hele landet, med særlig koncentration på Fyn, hvor Robotics Alliance har hovedsæde.

Det er da også her den nationale robotstrategi vil blive lanceret, ved et arrangement hos Universal Robots i Odense.

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere