18.02.2020  |  Innovation

Robotter gør arbejdspladsen mere sikker

Et flertal af arbejdsgivere vurderer nu, at selvkørende mobile robotter er et middel til at højne sikkerheden på arbejdspladsen for industriens medarbejdere. Det viser en analyse af Mobile Industrial Robots (MiR) inden for industri, grossist- og logistikvirksomheder.

En konstant udvikling af teknologien inden for pallestablere og gaffeltrucks har gjort det muligt at automatisere denne transport med mobile selvkørende robotter, der på tager hensyn til bløde trafikanter på arbejdspladsen.

Læs også: ICM effektiviserer lagerlogistikken med mobile robotter

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Avancerede sensorer og sikkerhedsalgoritmer sørger således for, at de autonome robotter undgår forhindringer, samtidig med, at der med lyd- og lyssignaler kan gøres opmærksomme på deres tilstedeværelse.

78 procent af ledere i industrien planlægger da også at optimere den interne logistik med disse selvkørende robotter de næste to år, hvor det i 2024 forventes at stort set alle større arbejdspladser bruger automatiserede cobots for at sikre en optimere gennemløbstid og produktivitet.

Sådan lyder konklusionen på en analyse foretaget blandt 117 virksomhedsledere af Klausen & Partners på vegne af Mobile Industrial Robots (MiR).

Herunder svarede 72 procent, at de betegner risikoen for sammenstød og påkørsler som en stor udfordring og bekymring i hverdagen.

Læs også: Danmark skal huse verdens største hub for cobots

I de seneste år har mobile robotter vundet indpas i flere forskellige industrier, hvor de dagligt transporter store mængder af materialer og varer på tværs af fabriksarealer i hele processen fra varemodtagelse til -udlevering.

Ifølge International Federation of Robotics (IFR) steg antallet af automatiske transportsystemer med 162 procent fra 2017 til 2018. Mange virksomheder bruger allerede autonome robotter til at transportere emner mellem for eksempel lagre og produktionslinjer, og der er modeller på markedet, som automatisk kan transportere tungt gods på paller.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere