01.08.2018  |  Lager & distribution

Regnskab for 2017 viser historisk overskud i dansk landbrug

Landbruget havde for første gang i flere år ikke et negativt resultat. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. På sigt kan det lede til flere investeringer i lager- og produktionsbygninger, mener Dansk Byggeri.

Mens tørken lige nu raserer i Nordeuropa til stor bekymring for mange landmænd, tegner tal fra sidste år et andet og mere optimistisk billede for dansk landbrug. Her er driftsresultatet for heltidslandbrug nemlig steget fra gennemsnitligt at ligge på 0,7 millioner kroner til 1 million kroner pr. landbrugsbedrift i 2017, hvilket giver et slutresultat på 0,5 millioner kroner efter aflønning af ejer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

”Tallene er historisk positive, og det er naturligvis et tiltrængt pusterum for en landbrugssektor, der i mange år har været presset på indtjeningen”, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri, Jacob Hangaard.

De sidste tre år har landbrugsresultatet efter lønning nemlig været negativt, hvorfor der er ophobet sig en stor gæld, der nu skal afbetales. Men fortsætter sidste års udvikling kan det give nye muligheder på den lange bane.

Læs også: Wrangler: Sådan forandrer bæredygtig data forsyningskæden

Og hvis den negative kurve er knækket, åbner det dørene for flere investeringer i erhvervsbyggeri i landbruget, mener Jacob Hangaard.

”Det er en fortsat tendens i landbruget, at bedrifterne bliver færre og større. Således er der også færre og færre landbrug, hvor der bliver foretaget investeringer. Den hårde konkurrence i branchen stiller krav om mere effektive produktionsfaciliteter, og derfor er investeringerne vigtige på den lidt længere bane”, siger han.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere