Derfor bør du vælge RFID-labels til din lagerstyring
RFID-labels er ikke længere blot en teknologisk vision – de er ved at blive en central spiller inden for mange forskellige brancher. Men hvad er RFID-labels egentlig, og hvorfor er de på vej til at revolutionere, hvordan vi sporer, registrerer og styrer varer? Vi tager et nærmere kig på denne smarte teknologi og dens fordele.
RFID-teknologien: Magien i det usynlige
RFID står for radio-frequency identification og kan spore produkter automatisk via forsyningskæden ved hjælp af radiobølger. RFID-labels består af en lille chip, der lagrer data, og en antenne, der sender data til en RFID-læser. Chippen og antennen udgør tilsammen RFID-transponderen, også kendt som et RFID-tag, der udsender radiobølger med information om enheden. RFID-tags kan inkorporeres i et produkt eller påsættes, som f.eks. i form af en label.
Hos Brother har vi en bred portefølje af RFID-labelprintere, som omfatter modeller med en printbredde på op til 4 tommer med direkte termisk og termisk printteknologi. RFID-labelprinterne i TD-4T-serien, som f.eks. TD-4750TNWBR, har, udover det sædvanlige labelprint i høj kvalitet, mulighed for at udskrive og kontrollere RFID-tags.
Når man taler om RFID, skelner man også imellem aktive og passive RFID-tags. Disse forskellige teknologier adskiller sig markant i rækkevidde og funktionsomgang, men også i pris. Den aktive RFID-tag bruger et internt batteri til at sende signaler, og har en lang rækkevidde. Aktive RFID-tags er velegnede til konstant overvågning, men de er også dyrere end de passive RFID-tags og har ikke lige så lang holdbarhed, da det interne batteri skal udskiftes på sigt. Passive RFID-tags derimod, har ikke et indbygget batteri og aktiveres, når de kommer i nærheden af en RFID-læser. De er omkostningseffektive og er lettere at implementere, men har en kortere rækkevidde.
Effektiv lagerstyring og sporing – fordele ved RFID
RFID-labels har flere fordele, som kan effektivisere virksomhedens processer. De muliggør hurtig og præcis sporing af varer uden behov for manuel scanning af hver enkelt label. Genstande kan registreres i store mængder, hvor f.eks. hele paller kan aflæses på én gang. Dette gør lagerstyring langt mere effektiv, sparer tid og reducerer risikoen for menneskelige fejl, som ofte opstår ved manuel scanning.
I modsætning til traditionelle stregkoder behøver RFID-labels ikke en direkte synslinje for at blive læst. Udover at de kan scannes på afstand, kan de også scannes gennem materialer som kasser eller anden emballage.
Ved brug af RFID-labels bliver det også muligt at holde bedre styr på produkter af høj værdi eller følsomme varer. Det hjælper med at reducere risikoen for tyveri og tabte varer, da alle bevægelser kan spores og dokumenteres.
En succesfuld case fra Finland
Som eksempel på en vellykket case har Brother leveret RFID-udstyr og labels til en finsk virksomhed inden for forsvarsindustrien. De havde behov for at klart overblik over deres varer, når de bevægede sig gennem forsyningskæden. I denne case var det afgørende, at hver interaktion eller bevægelse af virksomhedens sårbare varer kunne registreres og give en sporbar historik, som producenten og slutkunden kunne få adgang til. Desuden var sporbarhed afgørende for overholdelse af love og regler. Med RFID-teknologien og vores labels hjalp vi virksomheden med at opfylde disse regler ved at give præcis og pålidelig sporing af produkter.
RFID-labels er særligt velegnede til automatisering af industrielle processer, og er en pålidelig løsning til identifikation og sporing. Teknologien gør det muligt at spore genstande i forsyningskæden, og er med til at forbedre effektiviteten, nøjagtigheden og ikke mindst sikkerheden. Det er derfor ikke overraskende, at virksomheder vælger at implementere denne teknologi. Måske din virksomhed den næste? Kontakt os, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.