10.12.2019  |  Branchenyt

PFA investerer i milliardstor logistikportefølje

I samarbejde med den sydkoreanske pensionskasse POBA og den paneuropæiske ejendomsinvestor Patrizia, foretager PFA en milliardinvestering i en portefølje af logistikejendomme i Europa.

Pensionskassen PFA investerer stort i en portefølje bestående af 42 logistikejendomme spredt over flere centrale lande, herunder Spanien, Frankrig, Holland og Italien. Med en massiv stigning i internethandel på 300 procent siden 2010 og en forøgelse af udlejning af lager og logistikbygninger på 150 procent i samme periode, er ejendommene yderst eftertragtede.

Læs også: Coop køber kæmpe logistikcenter på Fyn

Investeringen er på 2,6 mia. kroner og er derved PFA’s største enkeltinvestering i logistik nogensinde. Handlen hænger desuden fint i spænd med deres ejendomsstrategi, der fokuserer på flere investeringer i projekter i Europa og at øge andelen af udenlandske ejendomsinvesteringer – særligt med megatrends som internethandel for øje.

”Med denne investering med to anerkendte partnere har vi sikret os, at pensionsopsparerne får glæde af den stabilitet, man finder i ejendomsinvesteringer over tid, og samtidig drager nytte af den vækst, der er på området for logistik og onlinehandel”, siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

Investeringen vækker også tilfredshed hos sydkoreanske The Public Official Benefit Association (POBA), der sammen med den paneuropæiske ejendomsinvestor Patrizia er PFA's partnere i handlen.

Læs også: Ikea introducerer lynlevering

”Denne aftale, der er indgået med PFA, et fremtrædende europæisk selskab, udgør ikke alene hjørnestenen i introduktionen af POBA på det europæiske marked som en betydelig aktør, men den er også et forbilledligt eksempel på et samarbejde mellem to globale investorer,” siger Kyong Ho Han, CEO for POBA.

-HL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere