28.11.2019  |  Lager & distribution

Coop køber kæmpe logistikcenter på Fyn

For Coop Danmark er det vigtigt at eje de vitale dele af virksomhedens infrastruktur. Derfor har selskabet netop købt Odense Nonfood Center, hvorfra virksomheden har distribueret produkter de sidste godt 10 år.

Odense Nonfood Center er blevet solgt til Coop Danmark A/S pr. 1. november 2019. Ejendommen, som mange kender fra køreturen over den fynske motorvej E20, er på godt 72.000 kvm. Fra den distribuerer Coop både dagligvarer og nonfood til det meste af Danmark.

Læs også: DHL åbner logistikcenter til 900 mio. kr. i Bonn

Den præcise salgspris ønsker parterne ikke at oplyse, men der er tale om en handel til over en halv milliard kr., som Coop selv mener er strategisk vigtig.

”Vi er tilfredse med, at denne store aftale er faldet på plads. I Coop vil vi gerne selv eje de vitale dele af vores infrastruktur. Og her er Odense Nonfood Center helt central som et af Danmarks mest moderne distributionscentre”, siger koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen.

Odense Nonfood Center er bygget i 2008, og Coop har været lejer siden 2009. Det er det mest automatiserede af Coops fem store distributionscentre og har indtil nu været det eneste center, som Coop ikke selv har ejet.

Hos den tidligere ejer af ejendommen, 3C GROUPS, er der ligeledes tilfredshed med aftalen:

Læs også: Coop lukker distributionscenter i Vejen, Prime Cargo overtager

”Vi købte de tidligere Roulunds Fabrikker i 2006 af A.P. Møller Maersk, og siden 2008 har vi haft et fortrinligt samarbejde med Coop. Derfor glæder det os, at vi med handlen sikrer Coops fortsatte tilstedeværelse i Odense. Det er et markant signal med gode langsigtede perspektiver, at Coop ønsker at fastholde deres centrale placering i Odense”, siger ejer og koncernchef Niels Thorborg.

-SMP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere