03.05.2019  |  Lager & distribution

Coop lukker distributionscenter i Vejen, Prime Cargo overtager

I forbindelse med at Coop har valgt at lukke sit lager i Vejen og rykke distributionen af dagligvarer til Odense, fik Colliers opgaven med at finde en ny samlet lejer til det ca. 33.000 m2 store lagerkompleks. Det bliver logistikvirksomheden Prime Cargo, der rykker ind i stedet.

Pr. 1. oktober lukker Coop deres gamle distributionscenter i Vejen, som man etablerede i 1963. I stedet rykker størstedelen af distributionen af dagligvarer til Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen i Sønderjylland, Midtjylland og Fyn til Odense Distributionscenter.

Læs også: COOP skruer op for lagerautomatiseringen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi har et supermoderne og højteknologisk center i Odense, hvor vi har mere kapacitet, end vi udnytter i dag. Derfor vil det være væsentligt mere økonomisk fornuftigt at distribuere varerne derfra fremover”, siger supply chain direktør i Coop, Nicolaj Boysen.

Der er 137 medarbejdere ansat i Vejen. Heraf er 94 fastansatte lagerarbejdere, som alle tilbydes job i Odense. Desuden tilbydes alle en særlig bonus, hvis de bliver i job frem til centrets lukning.

”Det er mange medarbejdere, der har arbejdet dygtigt og loyalt i rigtig mange år for os. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at de får mulighed for at fortsætte hos os. Og hvis ikke de ønsker det, at de kommer videre på en ordentlig måde”, siger Nicolaj Boysen.

Sidste år gennemførte Coop lukning af ca. 80 butikker, der gav underskud uden udsigt til at vende udviklingen. De fleste opgaver, der er løst i Vejen, bliver flyttet til Odense, mens en række butikker i Midtjylland i stedet vil få varer fra Coops lager i Aalborg.

Prime Cargo overtager
Når Coop rykker ud, vil Vejen Distributionscenter bliver overtaget af Prime Cargo A/S, der leverer løsninger til lagerlogistik og international transport.

Det er ejendomsselskabet Colliers, der har stået for udlejningen. Vejen Distributionscenter er på 33.300 m2, hvilket gjorde det til en udfordring at finde en passende lejer. Samtidig blev det ikke lettere af, at udlejningen skulle ske i fuld fortrolighed.

”Vi har kørt udlejningen af Coops ejendom i Vejen i en stærkt fortrolig proces, og vi er glade for, at vi lykkedes med at finde en lejer til hele arealet, det var et stort ønske fra Coop. Desuden var det vigtigt, at lejer kunne overtage på det rette tidspunkt”, udtaler direktør i Colliers Vejle, René Neesgaard.

Udover distributionscenteret i Vejen har Colliers også formidlet et midlertidigt lejemål til Prime Cargo ved Kolding. Lokalerne i Kolding er et højlager, der tidligere har været benyttet af Velux som centrallager, men som Velux nu i en periode ikke har behov for.

Læs også: Blockchain viser vejen for next generation distribution

Fremover vil Coop have egne lagre i Aarhus (Hasselager), Aalborg, Odense, Albertslund, Brøndby og Rønne.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere