15.10.2019  |  Lager & distribution

Ikea introducerer lynlevering

Fremover kan kunder hos Ikea få leveret deres varer inden for fire timer. Når servicen er fuldt udrullet, vil møbelkæden kunne levere til 80 procent af Danmark.

Det skal være slut med endeløse ture til Ikeas varehus. Fremover kan danskerne få leveret et splinternyt køkken eller møbler på samme dag alle ugens dage og på helligdage.

Møbelkædens nye satsning hedder "her og nu-levering", og er en service, hvor Ikea leverer alle varer fra sortimentet på mellem to og fire timer. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: FedEx-robot skal levere varer direkte til kunderne inden for samme dag

I første omgang lanceres servicen på hele Sjælland og i Nordjylland, og fra 1. december er det også muligt for fynboerne og størstedelen af Øst-, Midt- og Sydjylland.

”Tiltaget er født ud af Ikeas dna om en øjeblikkelig tilfredsstillelse af kundens behov. Det var oprindeligt en af de primære årsager til, at kunderne kunne få alt med hjem fra varehusene på pluk selv-lageret”, siger Peter Langskov, der er country customer fulfilment manager i Ikea Danmark.

Stor interesse
I snart halvandet år har Ikea tilbudt dag til dag-levering og de seneste tre uger har varehusene i Aalborg, Taastrup og Gentofte testet den nye her og nu-levering.

Kunderne har udvist en stor interesse i prøveperioden, og lige nu ligger møbelkæden på 1.200 ordrer på månedsbasis - et tal, der stiger dagligt. To tredjedele af alle ordrer, der afgives online, bliver booket til levering samme dag eller dagen efter.

"Det fortæller os meget tydeligt, at danskerne vitterligt ønsker den hurtige levering - det er jo nærmest møbler on demand", siger Peter Langskov og fortsætter:

"Det, vi især er glade for, er, at vi i langt højere grad kan få Ikea til at passe ind i kundernes sparsomme tid og travle hverdag, frem for at det er omvendt”.

Læs også: Starship-klon? Amazon klar med gaderobot til pakkelevering

I de første tre uger har de mest populære ordrer til levering været garderobeskabe, køkkener, senge, madrasser og reoler. Når servicen også er lanceret hos Ikea i Odense og i Aarhus kan møbelkæden levere til 80 procent af Danmark på under fire timer.

- MGC

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere