03.01.2020  |  Lager & distribution

Opkøb af logistikvirksomheder skal styrke DFDS’s europæiske tilstedeværelse

Som led i en strategi, der skal videreudvikle og ekspandere selskabets logistiske netværk i Europa, har rederiet DFDS opkøbt to internationale logistikvirksomheder henholdsvis Holland og Finland.

Den hollandske distributionsvirksomhed Huisman Group og finske Freeco Logistics tilhører nu rederiet og logistikvirksomheden DFDS, der har opkøbt 100 procent af de respektive virksomheders aktiekapital.

Læs også: Sådan kan hospitalers logistik blive endnu bedre

Huisman Group udbyder part-load-transportløsninger og fokuserer på fragt, der har en kortere tidsmæssig deadline mellem Storbritannien, Irland og resten af Europa.

Med købet følger varehuse og cross-docking faciliteter ved Huisman Groups hovedkvarter i Wijchen i Holland og Corby i England, samt en flåde på omkring 55 trailere og 50 lastbiler.

For DFDS er købet af Huisman Group et godt supplement til selskabets nuværende tilstedeværelse i Europa.

”Huisman Group er en fremragende udbyder af part-load-løsninger mellem Holland og Storbritannien, og vil komplimentere vores eksisterende og stærke full-load-forretning på disse markeder. Vi kan nu tilbyde vores kunder en endnu bredere omfang af løsninger”, siger Niklas Andersson, executive vice president og head of logistics division hos DFDS.

Finske Freeco Logistics tilbyder distribution primært mellem Finland og Skandinavien, samt Baltikum og resten af Europa.

Med 150 trailere og otte lastbiler skal opkøbet øge DFDS' kapacitet på in-house transport, give adgang til et større transportnetværk på tværs af Europa og forventeligt skabe synergi i den videre forretningsudvikling.

”Freeco Logistics er en hurtig-voksende finsk udbyder af transportservice, der bringer betydelig masse til vores aktiviteter i Finland. Vi har nu en meget stærkere platform at vokse på”, siger Niklas Andersson.

Læs også: Månedens karriereprofil: Charlotte Møller Damgaard, Riantics

Huisman Group og Freeco Logistics har hver især en årlig omsætning på mere end 20 millioner euro. Begge handler blev afsluttet i december 2019, og selskaberne er nu ved at blive konsolideret i DFDS-koncernen.

- HL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere