16.04.2020  |  Strategi & ledelse

Nye grønne erhvervsrabatter på Storebælt

Regeringen har besluttet at ændre og forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen. Rabatten skal blandt andet tilskynde virksomhedernes brug af miljøvenlige køretøjer.

På Storebæltsforbindelsen findes der aktuelt flere forskellige rabatter til erhvervstrafikken. Det gælder blandt andet en rabat baseret på, hvor mange ture virksomheder har over broen. 

For at motivere virksomhederne til at omstille til mere bæredygtige køretøjer og for at forenkle rabatterne generelt, har regeringen sammen med et bredt politisk flertal besluttet at omlægge erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen.

Læs også: Trafikken over Storebæltsbroen sætter igen rekord

Ændringen betyder, at der fremover kun gives rabat til transportmidler, der som minimum opfylder Euronorm 6, der har været gældende siden 2015. Denne rabat vil fremover ligger på 13 procent. 

Samtidig bliver den omsætningsbestemte rabat afskaffet, så alle erhvervskunder får den samme rabat, uanset hvor mange ture der køres over Storebælt.

“Regeringen er primært optaget af håndteringen af COVID-19 lige nu. Det ændrer dog ikke på, at vi skal tilskynde erhvervslivet til at bruge de mest miljøvenlige køretøjer, hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål”, siger transportminister Benny Engelbrecht (S), og fortsætter:

Læs også: Nyt partnerskab skal resultere i CO2-neutrale lastbiler

“Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier står bag en grøn omlægning af erhvervsrabatterne på Storebælt, så der kun gives rabat til de mest miljøvenlige køretøjer. Samtidig er det positivt, at både små og store virksomheder får adgang til rabatten, så det ikke kun er forbeholdt de store virksomheder”.

Den grønne erhvervsrabat træder i kraft den 1. oktober 2020.

- HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere