20.03.2019  |  Branchenyt

Ny undersøgelse viser jobvækst i logistikbranchen

Antallet af lønmodtagere i handels- og transportbranchen steg med over 11.000 personer i 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det går fremad i logistikken. I 2018 steg lønmodtagerbeskæftigelsen i handels- og transportbranchen med 11.236 personer, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til mere end 30 nye jobs om dagen, skriver skift-a-kasse.dk.

Læs også: Ny rapport: Automatiseringen vil kræve opkvalificering eller jobskifte for 400 mio. mennesker

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Jobvæksten i branchen fortsatte også i 2018, ligesom i de foregående seks år. Siden 2013 er beskæftigelsen i handels- og transportbranchen kun steget, og der er skabt mere end 61.000 nye jobs, ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Dansk Erhverv glæder sig over tallene og peger på, at det har noget at gøre med, at det går godt i resten af erhvervslivet i Danmark.

“Det er positivt, at beskæftigelsen i handel og transport er steget. Det er som regel en god indikation på, at resten af erhvervslivet har det godt, at de har brug for transport. At beskæftigelsen fortsat samlet set stiger i handelsbranchen er mere overraskende da detailhandlen fortsat ikke har den store omsætningsvækst”, siger markedsdirektør for handel hos Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, til skift-a-kasse.dk.

Der kan være flere bestemte faktorer, som viser sig afgørende for, om jobvæksten i branchen fortsætter i 2019, ifølge markedsdirektøren:

Læs også: DHL advarer: Derfor er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i logistikbranchen

“Med et truende Brexit, chaufførmangel, handelskrig og svagere vækstudsigter i resten af EU er der nogle mørke skyer i horisonten, men vi forventer en fortsat – om end mere afdæmpet – vækst i det kommende år”, fortæller han til skift-a-kasse.dk.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere