09.08.2017  |  Strategi & ledelse

DHL advarer: Derfor er der mangel på kvalificeret arbejdskraft i logistikbranchen

Digitaliseringens påvirkning og fordomme om SCM-branchen har betydning, når det gælder den kritiske mangel på kvalificeret arbejdskraft til ledende stillinger i SCM-verdenen, konkluderer DHL i ny undersøgelse.

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i transport- og logistikbranchen verden over. Det advarer DHL nu om, og underbygger udmeldingen med rapporten ’The Supply Chain Talent Shortage: From Gap to Crisis’, skriver Post and Parcels.

”Førende virksomheder forstår godt, at deres forsyningskæder – og de folk, der leder dem – er helt essentielle for virksomhedens evne til at vækste. Problemet er, at det i stigende grad bliver sværere at finde kvalificerede folk til at varetage de komplekse opgaver – især på mellemste og øverste ledelsesniveau”, siger Lisa Harrington, chef for lharrington group, der har været med til at skrive rapporten, til Post and Parcel.

Læs også: To ud af tre virksomheder ignorer korruption i deres forsyningskæder

Rapporten bygger på en undersøgelse foretaget blandt flere end 350 branchefolk fra hele verden og konklusionerne går blandt andet på, hvorfor kvalificerede arbejdstagere ikke vælger SCM-branchen.

Årsagerne, der ligger helt i toppen, er skiftende krav til den ansattes evner, en aldrende arbejdsstyrke, virksomheders manglende indsats for at skabe eller udvikle deres fremtidige talentmasse samt en opfattelse af, at jobs i forsyningskædebranchen mangler spænding.

”Nye teknologier og fundamentale områder i forsyningskæderne har ændret sig. Det betyder, at det nu kræver, at en person har nogle anderledes og mange flere forskellige evner, end da mange i den nuværende arbejdsstyrke begyndte deres karrierer”, siger Lisa Harrington til Post and Parcel.

For at løse problematikkerne foreslår DHL i rapporten at virksomheder i højere grad skal tilbyde klare, faste karriererveje og samtidig være bedre til at fremhæve at evner som robotteknologisk management og AV-kontrol er vigtige hos fremtidens arbejdsstyrke inden for SCM.

Læs også: Unge fravælger en karriere i søfarten

Et godt eksempel på den nævnte digitale udvikling i branchen er DHL’s egne såkaldte ’smart glasses’, der ifølge logistikgiganten selv vil blive en ny standard inden for logistik. Smart glasses er briller der, som i en anden sci-fi-film, gør det muligt for brugeren at se et display med ordreinformation og samtidig bevæge sig frit og ikke mindst have hænderne frie til at håndtere papirer, tablets eller lignende.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere