17.10.2014  |  Lager & distribution

Ny teknologi kræver dyb involvering af organisationen

At skifte fra manuelt til højteknologisk lager fordrer respekt for medarbejdernes reaktion.

Overgang fra et i høj grad manuelt lager med masser af trucks og manuelle palleopbygninger til et højteknologisk lager med helautomatiske lager- og plukkesystemer er en voldsom forandringsproces, som aldrig kan få succes, hvis man griber det an som et ingeniørteknisk skrivebordsprojekt.

Læs også: Teknologisk tigerspring løfter Carlsberg Sveriges logistik

”... hvis menneskene ikke føler ejerskab for systemet, så bliver det aldrig optimalt”.

Erik Frankki, projektleder i Carlsberg

”Det kræver masser af kommunikation med både ledelse og alle de berørte operatører fra dag ét og hele vejen igennem. Man kan næsten ikke overvurdere værdien af grundig kommunikation. Det er helt afgørende, at organisationen og operatørerne føler sig involveret, og at de har indflydelse på projektet. Lageret bliver meget automatisk, men i sidste ende bliver det styret og vedligeholdt af mennesker, og hvis menneskene ikke føler ejerskab for systemet, så bliver det aldrig optimalt”, fortæller Erik Frankki, projektleder i Carlsberg.

Carlsberg Sverige har derfor brugt mange ressourcer og meget tid på at kompetenceudvikle operatørerne og at etablere on-the-job-training, hvor operatørerne får en chance for at lære real life og ikke bare på skolebænken.

Læs også: Pluk den rette løsning

”Vi ser igen og igen, hvor vigtigt det er at have en professionel ydmyg tilgang til at implementere ny teknologi i lagermiljøer og at have respekt for de emotionelle reaktioner, der uundgåeligt vil være på store forandringer. Systemerne skal drives af operatører, der er mennesker, og det er væsentlig for succesen, at operatørerne kan se meningen med forandringen. De skal kunne se meningen helt ind under huden og ikke bare parere ordrer fra ledelsen”, fortæller konsulent Christoph Ohly fra Langebæk Logistik.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere