31.08.2021  |  Innovation

Ny research forbereder autonome robotter til det offentlige rum

Teknologisk Institut åbnede i sidste uge et nyt robotlaboratorium, som blandt andet skal forberede intelligente og autonome robotter til at gå fra at kunne bevæge sig i beskyttede produktionsmiljøer og ud i det offentlige rum.

I anledning af ROBOTBRAG 2021, åbnede Teknologisk Institut i sidste uge et nyt robotlaboratorium, Autonomous Robotics Lab, som skal hjælpe virksomheder med at udnytte det fulde potentiale af intelligente, autonome robotter, som kan arbejde uden for de normalt beskyttede produktionsmiljøer.

”Nu er tiden kommet til, at robotterne skal ud og arbejde i miljøer, som kræver, at de kan bevæge sig frit. Det er en enorm vækstmulighed for dansk robotindustri: Fra anvendelse i industriproduktionen til potentielt alle dele af samfundet. Fremtidens robotteknologi er ikke kun forbeholdt fabrikkerne”, udtaler siger administrerende direktør for Teknologisk Institut, Juan Farré.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hør også: SCM Agendaen #11 – Automatisering i logistikken

Autonomous Robotics Lab, der er placeret i en af Teknologisk Instituts store robotinnovationshaller i Odense, er en del af resultatkontrakten 'Intelligente og autonome robotter', hvor Teknologisk Institut i samarbejde med industrien vil udforske potentialet for robotteknologi og udvikle, demonstrere og formidle de nyeste teknologier, der kan muliggøre brugen af robotter.

”I Danmark er vi i forvejen et foregangsland, når det kommer til robotteknologi og droner. Og med vores nye laboratorium ønsker vi i de kommende år at styrke den position, så robotteknologi fortsat kan medvirke til en øget produktivitet, øget konkurrenceevne og til at bidrage til den grønne omstilling”, tilføjer Juan Farré.

Nye tanker og teknologier

I den store robothal, hvor robotterne har fået tilholdssted, er der rigeligt med plads både på gulvet men også i luften til at eksperimentere, udvikle og opdage. Laboratoriet vil huse nogle af de nyeste robotteknologier inden for intelligente, autonome robotter i verden.

”Når robotterne skal overføres fra fabriksgulvet til det fri, kræver det avanceret teknologi, eftersom de nu skal navigere i ofte mere ustrukturerede og ukendte miljøer. Det er robotter som udgangspunkt ikke gode til. Men med kunstig intelligens, nye, avancerede sensorer og teknologier til bedre menneske-robot samspil kan vi skabe nye muligheder for robotterne, som vil kunne begynde at udføre opgaver i det offentlige rum uden, at vi går på kompromis med sikkerheden”, fortæller Lars Dalsgaard, der er sektionsleder og ansvarlig for det nye laboratorium.

Læs også: Flere robotmuskler til lageret

Thomas Kastrup, der er Lead Innovation & Technology Consultant hos energivirksomheden Ørsted, er der heller ikke i tvivl om, at de intelligente og autonome robotter er en vigtig spiller i morgendagens produktion.

”For os er der ingen tvivl om, at robotterne kommer, og vi ser en del opgaver, hvor vi kan øge sikkerhed og effektivitet ved at lade robotterne arbejde for os. Timingen kan være svær at spå om, men vi vil gerne være på forkant med udviklingen inden for autonome robotter”, siger Thomas Kastrup.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere