21.09.2020  |  Branchenyt

Nethandel: Amazon slår 33.000 nye stillinger op i USA

Ikke kun i Europa oplever netbutikker en større efterspørgsel end normalt. Det gør de også i USA. Mens fysiske butikker har måtte fyre medarbejdere og opsige lejemål, slår Amazon 33.000 nye stillinger op udover de ansættelser, de forventer at foretage op til jul.

COVID-19-pandemiens restriktioner har fået nethandel til at eksplodere i både Europa og USA. Digitale indkøb af dagligvarer er en af de største coronadiller, som betyder at internetgiganten Amazonas har haft svært ved at levere bestillinger i samme tempo, som de plejer. For at kunne levere op til den lovede kundeoplevelse, har virksomheden måtte ansætte 175.000 nye medarbejder til lager og logistik.

Udvidelsen bevæger sig nu videre til virksomhedens corportate og tech afdelinger, som til sammen søger at ansætte 33.000 nye medarbejdere, skriver AP News.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Medarbejderne vil i begyndelsen skulle arbejde hjemmefra, men vil efterhånden blive inviteret tilbage på kontorerne, som er fordelt på fire store amerikanske byer: Denver, New York, Phoenix og hjembyen Seattle.

Læs også: I Chicago hænger Amazon-chauffører deres telefoner i træer for få arbejde

I forbindelse med ansættelsesprocessen afholder Amazon en online jobmesse, som skal give interesserede mulighed for at snakke med recruitere, få CV hjælp og færdiggøre deres ansøgning. Ligeledes begyndte virksomheden sidste år at gentræne 100.000 medarbejdere til tech jobs, og ser i højere grad fremad mod de jobs, der bliver nødvendige i fremtiden.

”De kigger ikke kun på hvilke jobs, der skal laves i dag, men også hvad der skal gøres som det næste,” udtaler Jane Oates, formand for NGO’en WorkingNation, om Amazons tilgang til deres arbejdskraft.

Amazon er nu USA’s anden største arbejdsgiver efter Walmart Inc.

Kilde: AP News

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere