Mobil frontløber viste flåden frem på robotmessen R-22
De globale udfordringer med forsyningskæder og logistik har øget behovet for agile, automatiserede logistikløsninger. Derfor er der en voksende interesse for at frigøre ressourcer ved at delegere transportopgaver til mobile robotter. Mobile Industrial Robots udstillede sine fleksible løsninger på robotmessen R-22 i Odense 23.-25. marts.
For mange mindre og mellemstore virksomheder er gennemløbstid og bedre ressourceanvendelse i fokus. Derfor bruges mobile robotter i stigende grad til at fjerne spildtid og flaskehalse.
På robotmessen R-22 i Odense viste robotvirksomheden MiR både deres nyeste MiR1350 og den agile MiR250 frem. På MiRs messestand kunne de besøgende samtidig møde Ulrik Jørgensen, der er Area Sales Manager Scandinavia, der stod klar til dialog med messens besøgende om deres logistikudfordringer og – behov.
Lige siden MiR lancerede sin første robot i 2015 har produkterne haft stor appel især til bilindustrien og elektronikindustrien samt store multinationale kunder. Her fylder kunderne fortsat meget. Men MiR mærker samtidig et voksende marked for optimering og automatisering af intern transport inden for både logistiksektoren og i branchen for forbrugsvarer. Det skyldes ikke mindst producentens nye robotmodeller.
”Vi lancerede i 2021 vores nye generation af endnu stærkere AMR’er MiR600 og MiR1350, og de har helt klart udvidet vores marked, fordi de blandt andet kan køre i flere miljøer og transportere tungere emner. Det samme kan siges om den nye MiR250 Hook som især er et produkt, som logistiksektoren har ventet på til effektiv transport af deres mange transportvogne”, siger Ulrik Jørgensen.
Læs også: Investorer ser stort potentiale i ny propelpoleringsrobot
En af de mindre danske virksomheder, som allerede har automatiseret sin interne logistik med MiR-robotter, er TN Værktøjsslibning ApS, som fremstiller skærende værktøjer. Fremstillingen indbefatter mange operationer, som hvert værktøj skal gennemløbe, før det afslutningsvis sendes til kunden.
Før de mobile robotter betød den faseopdelte produktions- og logistikproces, at medarbejderne manuelt flyttede værktøjet rundt i virksomheden i takt med fremstillingsprocessen. Imens stod pågældende CNC-maskiner og afventede materialer. Det var uhensigtsmæssigt med den spild- og nedetid.
TN Værktøjsslibning har nu styrket flowet og øget dækningsgraden på maskinparken gennem reduceret gennemløbstid med hjælp fra en MiR250-robot, monteret med tilbehør fra ROEQ. Nu kommer ordrerne til TN Værktøjsslibning cirka en halv dag hurtigere igennem produktionsprocesserne.
”Vores kunder er optagede af, at de effektivt kan bruge mange mobile robotter samtidig. De stiller høje krav til brugervenlighed, navigation, skalerbarhed og sikkerhed. Vi oplever, at kunderne værdsætter den store erfaring, vi og vores partnere har med at integrere komplette driftssikre løsninger, der er integrerede med kundernes egne it-systemer”, siger Ulrik Jørgensen.
- KCP