18.03.2021  |  Produktion

Med denne nye kollega fulgte også et bedre arbejdsmiljø hos Danfoss

På fabrikken hos Danfoss har man fået tre nye kollegaer i form af duAro-robotter, der er toarmede cobots. Det har givet sundere arbejdsforhold for medarbejderne, der nu kan skåne sine arme og skuldre. Samtidig har de tre cobots fået produktiviteten spire.

Siden august 2020 har Danfoss Climate Solutions været et sundere sted at møde på arbejde. Her fik virksomheden nemlig installeret sine tre nyeste kollegaer: tre duAro-robotter. De toarmede cobots – samarbejdende robotter – monterer ventiler på de køle- og air-conditioning-komponenter, som Danfoss Climate Solutions leverer.

Før skulle der syv menneskelige kollegaer til at lave det arbejde, hvoraf cobotterne nu klarer de mest opslidende opgaver, så de nu tre kollegaer kan fokusere de komplekse dele af processen, som kræver fingerspidsfornemmelse. Samtidig kan de sidste fire ansatte fokusere på andre opgaver.

Læs også: Rapport: Usikkert arbejdsmiljø i IT-industrien kalder på ægte engagement

Forvandlingen er en som Michael Breumsø, Vice President, RAC Supply Chain hos Danfoss, glæder sig over at have skabt:

”Vi er lykkedes med at eliminere nogle manuelle processer, hvor vi havde ensidige og belastende opgaver for medarbejdernes skuldre og arme. Det er vejen frem: Robotter skal være med til at sikre, at industrimedarbejdere får et sundere arbejdsmiljø - et miljø som vi kan arbejde i, til vi bliver 75 år.”

Tæt samarbejde fra start mindskede implementeringstid

Da Danfoss skulle finde sin nye automatiseringsløsning gik de anderledes til værks end normalt. I stedet for selv at lave et stork teknisk forarbejde, bad virksomheden BILA om at udarbejde et forslag som udgangspunkt.

”Det handlede om at sikre, at vi fik den bedst mulige tekniske løsning og ikke bare den løsning, vi gerne ville have. At arbejde så tæt sammen med leverandøren fra starten fjernede faktisk tre-seks måneder af implementeringstiden, og vi sparede selv meget tid på møder og teknisk forarbejde”, konstaterer Michael Breumsø i en pressemeddelelse.

Læs også: Vanetænkning fastholder dårligt arbejdsmiljø i logistikkæden

Derfor scannede BILA sammen med Danfoss hele fabrikken og udarbejdede så 20 muligheder for procesoptimering. Fire af de 20 valgte Danfoss at arbejde videre med – heriblandt duAro-robotterne leveret af Kawasaki.

”Når mange af de lavthængende frugter er plukket i forhold til automatisering, så er næste step er cobots, hvor noget af opgaven kan automatiseres og andre dele af den bedst klares manuelt. Det er det, der kan forbedre industriens konkurrenceevnen på et globalt marked”, pointerer Peter Suhr, Global Key Account Manager, BILA A/S, der har været med til at identificere automationspotentialerne hos Danfoss.

I sidste ende tog projektet kun syv-otte måneder fra idé til drift og var medansvarlig for, at Danfoss Climate Solutions i 2020 præsterede en samlet produktivitetsforbedring på +10 procent.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere