06.01.2022  |  Branchenyt

Med årsskiftet fulgte nyt dansk ERP-konsulenthus

Gennem fusionen af tre eksisterende ERP-konsulentvirksomheder er 9altitudes Danmark opstået, som dækker rådgivning indenfor hele Dynamics 365-platformen samt PTC's løsninger indenfor især CAD, PLM og IoT. René J. Frøkjær står i spidsen for det nye selskab.

Belgiske 9altitudes sætter fart på sin vækst i Danmark. I 2021 indebar det opkøbet af tre etablerede konsulenthuse: Bredana Solutions, Optimate og Econocap. Nu fusionerer de tre virksomheder og bliver til én under navnet 9altitudes Danmark.

Navneskiftet hos de tre virksomheder, der siden de hver især blev opkøbt blot har tilføjet ”a part of 9altitudes” til deres navn, er sket ved årsskiftet. Det samme er sammenlægningen af de tre hjemmesider, mens de fysiske rammer får sig et ”ansigtsløft” indenfor de næste par måneder, så kontorerne afspejler det nye selskab.

"Vi starter med en ændring af det mest ”åbenlyse” – vores websites og så videre. Derefter tager vi tingene ét skridt ad gangen, og om et par måneder er den fysiske ændring på plads i hele organisationen", siger René J. Frøkjær, der i sin tid stiftede Optimate og i dag er CEO for det samlede 9altitudes Danmark.

Læs også: Konsulenthuset 9altitudes køber Bredana Solutions og vækster i Danmark

Alle tre virksomheder har haft kendte navne som ERP-forretninger, og derfor bliver det noget af en omvæltning med et nyt navn. Ligeledes skal kunderne, hvoraf nogle har været kunde hos mere end én af de tre konsulenthuse, også lære det nye selskab at kende.

”Navneskiftet vil sikkert kræve en tilvænningsperiode blandt medarbejdere og kunder – andet vil være utopi at forestille sig. Jeg regner dog stærkt med, at ændringen også vil bringe meget positivt med sig – i form af flere og større muligheder for både medarbejdere og kunder”, siger René J. Frøkjær. 

Én enhed, der vil levere noget unikt

Ligesom 9altitudes har Bredana Solutions, Optimate og Econocap tilbudt vejledning indenfor ERP-løsninger, men har ikke klart samme kundegruppe, da hver virksomhed har haft sit eget fokusområde og speciale. Det betyder, at 9altitudes Danmark har mulighed for at tilbyde en bredere pallette af vejledning til virksomheder, der søger ERP-rådgivning.

"Vi vil blandt andet adskille sig fra de ”rene” ERP-leverandører indenfor Dynamics 365-markedet. Vores forretning vil tage udgangspunkt i, hvad vi kalder den ”digitale tråd”, hvilket groft sagt betyder, at vi kan dække kundernes digitale værdikæde hele vejen rundt – og det giver potentielt vores kunder en række forretningsmæssige fordele”, forklarer René J. Frøkjær om det nye selskabs tilbud, der dækker rådgivning indenfor hele Dynamics 365-platformen fra Microsoft samt PTC's løsninger indenfor især CAD, PLM og IoT.

For René J. Frøkjær betyder sammenlægningen også, at hver kunde kan få en bedre og bredere rådgivning med udgangspunkt i deres egen situation – uden at de nødvendigvis skal tilbydes den fulde teknologiske pallette.

Læs også: ERP-leverandør går imod strømmen, opruster og fortsætter som partnerejet

"De tre selskaber har helt naturligt forskellige kunder. I det nye setup kan vi så at sige ’hjælpe hinandens kunder’, da vi nu kan dække mere af kundernes ’digitale værdikæde’. Så hvis en kunde nu ønsker at have dialogen med 9altitudes på flere områder, så tager vi også meget gerne denne”, siger han.

Da Optimate blev købt af 9altitudes i starten af 2021, havde selskabet 80 ansatte. Bredana Solutions, der blev opkøbt i maj 2021, havde 45 ansatte dengang. Slutteligt blev Econocap med cirka 20 ansatte opkøbt i september. Derfor tæller 9altitudes Danmark mere end 150 medarbejdere fordelt over hele landet.

Skandinavisk ekspansion på vej

9altitudes gruppen vil i de kommende år have fokus på at udvide deres forretning i de øvrige Skandinaviske lande. Det er tiltænkt at René J. Frøkjær skal stå i spidsen for denne markedsekspansion.

"Skandinavien er foran mange lande i Nordeuropa på digitalisering. Men vi ser et yderligere potentiale for at levere til virksomheders digitale værdikæde, indenfor de områder vi arbejder med. Med den erfaring og løsninger vi har i 9altitudes, tror vi meget på, at vi vil kunne udnytte disse markedsmuligheder. Derfor er Skandinavien ét af de områder, hvor vi kigger kraftigt efter af udvide vores forretning i de kommende år", siger han.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere