02.03.2020  |  Branchenyt

Magasin kårer Göteborg som Sveriges bedste logistikregion

Göteborg lå i toppen da Intelligent Logistik uddelte prisen for Sveriges bedre logistikplacering. Regionens havneinfrastruktur fremhæves specifikt som en afgørende faktor for udnævnelsen.

Branchemagasinet Intelligent Logistik har netop rangeret Sveriges bedste logistikregioner, og her er Göteborg placeret på en førsteplads.

Magasinet betegner Göteborgs logistikregion som en ”usædvanelig distributionslokation”, hvor havnen særskilt fremhæves dels grundet det landsdækkende togpendlernetværk.

Læs også: 10 nordiske havne i ny bæredygtighedsalliance

”Jernbanen er ekstremt vigtig for at knytte hele Sverige og dele af Skandinavien til havnen. Det styrker vores position som hele Skandinaviens fragthub yderligere, mens det samtidig er en klar vej frem mod opnåelsen af vores miljømål”, siger Elvir Dzanic, administrerende direktør i Göteborgs Hamn AB.

Investeringer i et jernbanekoncept har resulteret i, at flere varer end nogensinde bliver distribueret til og fra havnen. Derudover har tilføjelsen af terminaler øget containerkapaciteten. 

Magasinet peger desuden på, at der har været udfordringer i Göteborgregionens logistikområder, hvor et yderligere behov for en vandvej til Göteborgs havn fremhæves som nøglen til at sikre forsat vækst i volumen.

”Hvorvidt vandvejen har en tilstrækkelig dybde, har ikke kun indvirkning på havnen. Det er afgørende for at Sverige fortsat kan handle på tværs af internationale markeder på en effektiv og bæredygtig måde. Så det er glædeligt, at vi allerede er i gang med forberedelserne af en yderligere fordybning”, siger Elvir Dzanic.

Læs også: 32 meter lange modulvogntog testes mellem Borås og Göteborg

Rangeringen af Sveriges bedste logistikregioner baseres på forskellige faktorer, herunder logistikområdernes tilgængelighed, geografi, infrastruktur, markedstilgængelighed, kompetencer og samarbejdsklimaet i regionen.

Efter Göteborg på førstepladsen følger Helsingborgområdet og Örebro-regionen på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Se hele Intelligent Logistiks liste her.

-HCL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere