15.10.2015  |  Strategi & ledelse

Maersk satser på intelligente containere

Maersk Line er efter fem års udvikling klar med containersensorer. De skal melde ud, når fejl opstår på lange fragtruter og dermed mindske omkostninger.

Maersk Line satser på intelligente løsninger for 250.000 af flådens containere, skriver Dagbladet Børsen. 

Øvelsen, der er sket i samarbejde mellem flere telekoncerner og Maersk Line, skal mindske driftsomkostninger og hæve serviceniveauet, fortæller Amdi Krogh, underdirektør i Maersk Line.

Læs også: Gratis returfragt truer indtjeningen i e-handel

"Ambitionen er at levere et bedre produkt til vores kunder og samtidig reducere vores driftsomkostninger", siger han til dagens udgave af Børsen. 

Den nye teknologi, der bliver implementeret, går ud på, at sensorer på containeren tjekker fejl og melder tilbage til en fælles enhed, hvis der opstår problemer. 

Sådan kan fejlen hurtigere undgås, hvilket kan være særligt godt for transport af fødevarer for eksempel, fortæller Amdi Krogh.

”Lasten i vores kølecontainere er letfordærvelig og følsom. Derfor gør data i realtid det muligt for os at tage bedre hånd om vores kunders last og samtidig reducere vores driftsomkostninger", siger Amdi Krogh.

Læs også: Containerbranchen går trange tider i møde

Projektet har været fem år undervejs, og enheden har brugt det sidste halve år på at installere antenner og sim-kort på flådens mange containere.

Selvom Amdi Krogh ikke vil løfte sløret for, hvor dyrt projektet har været, er der tale om et stort beløb for virksomheden:

"Der er tale om en tung investering i innovation".

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere