09.07.2019  |  Branchenyt

Maersk Line indfører krigstillæg for sejlads i Hormuzstrædet

Maersk Line har ligesom MSC, Hapag-Lloyd samt CMA CGM indført et krigstillæg for sejlads i Hormuzstrædet. Det sker efter, at to tankskibe blev angrebet i Omanbugten.

Angrebet på de to tankskibe Front Altair og Kokuka Courageous angrebet i Omanbugten i midten af juni får nu konsekvenser i shipping-  og logistikindustrien.

Læs også: Danske rederier kan tjene stort på Iran

Det skriver Ritzau Finans.

Maersk Line og tre konkurrenter har således indført et "krigstillæg" for sejlads i Hormuzstrædet. På selskabets hjemmeside skriver Maersk Line, at de har indført et "Gulf Emergency Risk Surcharge" på 42 dollar per teu.

”Du er sikkert bevidst om udviklingen og situationen i Hormuzstrædet. Som et resultat af dette ser vi nu en nævneværdig påvirkning i vores kostbase for vores shipping- og logistikaktiviteter”, skriver Maersk Line i en meddelelse på hjemmesiden og fortsætter:

”For at dække de øgede omkostninger introducerer Maersk Gulf Emergency Risk Surcharge for al sejlads til og fra Saudi Arabien, Bahrain, Qatar, UAE, Kuwait, Irak og Oman”.

Konkurrenter også med tillæg
Udover Maersk Line har de tre konkurrenter MSC, Hapag-Lloyd samt CMA CGM også indført et krigstillæg.

Hapag-Llyods tillæg træder i kraft 15. juli og er på 42 dollar per teu, bekræfter rederiet over for Ritzau Finans.

MSC-tillægget er på 40 dollar per teu og indføres fra 8. juli ifølge mediet Splash.

Læs også: Mærsk Line holder skansen trods lave fragtpriser

CMA CGMs krigstillæg er allerede trådt i kraft og er på 36 dollar per teu på alle ruter - på nær USA og Kina.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere