17.07.2015  |  Lager & distribution

Danske rederier kan tjene stort på Iran

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den danske skibsfart kan sejle omtrent 150 millioner kroner hjem fra Iran om året, når landet slipper fri af de internationale sanktioner, vurderer Danmarks Rederiforening.

Når handelssanktionerne mod Iran ophæves, kan de danske rederier se frem til en årlig gevinst på cirka 150 millioner kroner. Det anslår Danmarks Rederiforening, skriver Berlingske Business.

Læs også: Mere kontrol med skibsforurening

Det danske rederiselskab Lauritzen Kosan har tidligere handlet hyppigt med Iran, men i 2012 blev sanktionerne mod landet så stramme, at rederiet måtte trække sig ud af Iran. Nu håber selskabets direktør Thomas Wøidemann, at handlerne snart kan genoptages med Iran.

”Præcis hvornår det bliver muligt at sejle til Iran igen er umuligt at sige, men vi satser i hvert fald på, at det kan lade sig gøre i 2016. Og jeg ser stadig Iran som et meget interessant marked for os”, siger Thomas Wøidemann til Berlingske Business.

Han forventer dog kun, at selskabet får en lille bid af de danske rederiers forventede gevinst på 150 millioner kroner.

Olie- og gasreserver
Iran har verdens fjerdestørste reserver af olie, og når det kommer til naturgas, er landet næststørst. Og det betyder, at særligt de rederier, der sejler med gas og olie, vil have store muligheder i Iran.

”Det er klart, at det helt specielle i Iran er landets olie og gasreserver, men derudover er det også et meget stort land. Der er en masse mennesker, som efterspørger forbrugsvarer. De vil også gerne have iPads og alt muligt andet, hvis deres økonomi kommer op i omdrejninger”, siger Jakob K. Clasen til Berlingske Business.

Læs også: CBS Maritime med i national satsning på grøn skibsfart

Ifølge rederiforeningens vurdering vil den iranske økonomi opleve en årlig vækstrate på fem procent frem mod 2020, når sanktionerne mod landet forsvinder, og det vil medføre et stort potentiale for den danske skibsfart.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere