13.08.2015  |  Branchenyt

Mærsk Line holder skansen trods lave fragtpriser

Mærsk ender i plus for andet kvartal og på samme niveau som året før. Det sker på trods af lave olie- og fragtpriser, der begge rammer virksomheden negativt.

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller Mærsk, kommer ud af andet kvartal med et underliggende resultat på 7,3 mia. kr. Dermed ser virksomheden ud til at kunne indfri forventningerne til årsregnskabet 2015, skriver virksomheden i en meddelelse til fondsbørsen.

Læs også: Danske rederier kan tjene stort på Iran

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det har været tvivlsomt, om virksomheden kunne komme i mål og placere sig ligeså godt som sidste år, da lave fragtpriser har været problematisk for Mærsks shippingaktiviteter. Samtidig har den lave oliepris i 2015 også været problematisk for Mærsk Oil, hvorfor virksomheden med regnskabet overrasker positivt.

Væksten skyldes blandt andet nedskrivninger af den kinesiske møntfod yuan, siger adm. direktør Nils Smedegaard Andersen på en presse-telekonference ifølge Ritzau Finans. 

Læs også: Blue Water Shipping opkøber Partner Solution

”Vi så en opbremsning i Kina specielt i første kvartal, mens der i andet kvartal faktisk har været tegn på en lidt hurtigere vækst. Den kinesiske regering har så fundet det rigtigt at gribe ind og devaluere for at gøre kinesisk eksport mere konkurrencedygtig”, siger han ifølge Ritzau og fortsætter:

”Det opfatter vi sådan set som positivt for os, for vores forretning i Maersk Line er jo at transportere varer fra Asien, fra konkurrencedygtige produktionssteder, til de store markeder i Vesteuropa og USA”. 

Virksomheden forventer at ende på et driftsresultat på plus 4 mia. kr. for 2015, oplyses det i en pressemeddelelse.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere