07.01.2022  |  Branchenyt

Maersk investerer i omnichannel fulfillment og landtransport

Asiatiske LF Logistics overgår til A.P. Møller – Mærsk, som bruger opkøbet til at understøtte sine voksende end-to-end logistikløsninger. LF Logistics er ekspert inden ominchannel fulfillment og e-handel, såvel som ejer af over 200 lagre i Asien og Stillehavsregionen.

Til en værdi af over 23 milliarder kroner køber A.P. Møller – Mærsk Hong Kong-baseret  LF Logistics. På den måde kan Mærsk drage nytte af virksomhedens omnichannel fulfillment- samt e-handelsekspertise. Dertil betyder opkøbet, at logistikgigantens beholdning af lagre bliver så godt som fordoblet, da LF Logistics’ 223 varehuse bringer Mærsks totale antal op på 549.

”Med erhvervelsen af LF Logistics tilføjer vi kritiske kapabiliteter i Asien og Stillehavsområdet, som understøtter vores kunders langsigtet vækst i regionen. Ligeledes giver det kompetencer og teknologi, som vi kan skalere til vores forretning indenfor kontraktlogistik globalt”, siger Søren Skou, der er CEO i Mærsk, i en pressemeddelelse.

Med sin tilstedeværelse i Asien og Stillehavsregionen samt kompetencer indenfor omnichannel fulfillment matcher LF Logistics strategiske hensigt om at blive en global integrator af container logistik, som tilbyder end-to-end løsninger baseret på erhvervelsen af kritiske aktiver. Derfor er opkøbet af LF Logistics i Søren Skous ord: en strategisk milepæl.

Læs også: A.P. Møller – Mærsk underskriver global fragtaftale med Unilever

“Med udgangspunkt i en kundeorienteret kultur og velgennemførte operationer, har LF Logistics udført overlegne omni-channel strategier for deres kunder og oparbejdet en resultatliste uden sidestykke. Denne unikke position kan vi bruge til at bygge og udføre fulfillment for kunder på tværs af vores netværk”, siger Vincent Clerc, der er CEO of Ocean & Logistics hos Mærsk.

Som en del af aftalen skal A.P. Møller – Mærsk også udvikle logistiske løsninger i et strategisk samarbejde med LF Logistics tidligere ejer Li & Fung.

Erhvervelsen regner Mærsk med bliver godkendt af de regulative myndigheder i løbet af 2022. Indtil da fungerer rederiet og LF Logistics, som to separate virksomheder.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere