23.06.2020  |  Lager & distribution

Mærsk hjælper Nordamerika med import af millioner af værnemidler

I april og maj har Maersk hjulpet Nordamerika med at importere 53,3 millioner ansigtsmasker. Selvom covid-19-pandemien er en udfordring for logistikbranchen, har Maersk formået at skabe nye løsninger, hvor værnemidlerne flyves direkte fra fabrikken til hospitalet.

Maersk Special Project Logistics (SPL) har i april og maj hjulpet Nordamerika med importen af 53,3 millioner N95-ansigtsmasker fra Asien, beretter virksomheden.

Læs også: SAS Cargo har fragtet millioner af værnemidler under coronakrisen

45 millioner beskyttende ansigtsmasker blev leveret til canadiske udbydere af sundhedsydelser i Alberta, og yderligere 8,3 millioner masker blev leveret hos en stor, privat sundhedsudbyder i USA.

”Denne pandemi har skabt udfordringer, både inden for logitik og sundhedsydelser, og vi er blevet nødt til at skabe nye løsninger for at bringe det nødvendige udstyr til sundhedsudbydere i Nordamerika på rekordtid”, siger Rob Townley, leder af Maersk SPL.

”Fra den asiatiske fabrik til de nordamerikanske sundhedsfaciliteter var vi i stand til at skabe en direkte logistikløsning for dette meget tidsfølsomme materiale. Pålidelige forsyningskæder gør hospitalerne i stand til at koncentrere sig om deres vigtige opgave frem for de stadig mere komplekse logistik- og produktionsbetingelser omkring værnemidler”, fortsætter han.

Forenklede forsyningskæder
Siden starten af coronakrisen har Maersk SPL indgået samarbejder med sundhedsudbydere og statshospitaler i både USA og Canada for at gøre det muligt for større sundhedssystemer at imødekomme kritiske forsyningsbehov, når det kommer til værnemidler.

Siden april 2020 har virksomheden leveret flere komplette 747-400F og Antonov-124 charterfly med værnemidler og andre pandemierelaterede forsyninger til sundhedsfaciliteter i Californien og til regeringen i Alberta ved brug af en direkte fabrik-til-hospital-model.

Virksomheden har også samarbejdet med AP Møller Holding (investeringsarmen for AP Møller Foundation, der investerer i og bygger virksomheder, som har en positiv indvirkning på samfundet) for at kunne tilbyde integreret sourcing og indkøb, og en dør-til-dør-leveringstjeneste til sundhedsydelser, der muliggør forenklede forsyningskæder med reduceret risiko.

I Nordamerika arbejder Maersk SPL med at levere værnemidler til Mærsk-arbejdsstyrken på over 100 lokationer, og SPL-teamet er blevet en vigtig komponent i Maersks eget svar på den globale pandemi. 

Læs også: Flere passagerfly fyldes med medicinsk gods

Maersk SPL blev oprettet for at drage fuld fordel af Maersks globale logistiknetværk og for at koncentrere virksomhedens ekspertise på vanskelige og farlige logistikmarkeder.

SPL har blandt andet hjulpet til under orkanerne Maria og Dorian, ligesom virksomheden har leveret logistisk støtte til The Ocean Cleanup, der kæmper for at fjerne plastikaffald i Stillehavet.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere