19.06.2020  |  Lager & distribution

SAS Cargo har fragtet millioner af værnemidler under coronakrisen

På blot halvanden måneds tid har SAS Cargo formået at flyve over 50 fragtfly med 7.000 kubikmeter gods og over 40 millioner mundbind til det skandinaviske sundhedsvæsen.

Siden coronakrisen gjorde sit indtog har flytransport spillet en essentiel rolle i at levere medicin og værnemidler og samtidig opretholde vigtige forsyningskæder.

Det har SAS Cargo også mærket med en øget efterspørgsel på flyfragt under coronakrisen, og selskabet besluttede derfor udelukkende at benytte dedikerede fragtfly, efter de fleste passagermaskiner blev parkeret på jorden.

Indtil videre har SAS Cargo leveret 40 millioner mundmind og beskyttelsesudstyr (PPE) samt andet tids- og temperaturfølsomt inventar til det skandinaviske sundhedsvæsen. I begyndelsen af maj indgik SAS Cargo endvidere en aftale med Scania Group/Karolinska Universitetshospital i Stockholm, hvilket har ledt til over 30 flyleveringer af 28,5 millioner mundbind og 4,5 millioner beskyttelsesdragter mellem Kina og Sverige.

Læs også: Flere passagerfly fyldes med medicinsk gods

”Vi er utrolig glade for at have etableret dette samarbejde med Scania Group/Karolinska Universitetshospital, og at have været i stand til at støtte det hårdtarbejdende sundhedspersonale i disse udfordrende tider. Coronakrisen har vist, at det kun er gennem samarbejde og partnerskab, at vi kan komme videre og stå stærkere sammen”, siger administrerende direktør for SAS Cargo. Leif Rasmussen.

Med en verden, der så småt begynder at lette de respektive rejseforbud, åbner SAS ligeledes flere af koncernens passagerruter. Dette gælder også de interkontinentale fragtruter; New York, San Francisco og Chicago.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere