02.07.2020  |  Innovation

Lovforslag kan åbne for selvkørende køretøjer i Danmark

Fra 2021 bliver automatiseret last mile-delivery i Danmark muligvis en realitet. Et lovforslag vil gøre det muligt at teste selvkørende robotter på danske veje. Udspillet vækker glæde hos DI Transport.

Et nyt udkast til en ændring af færdselsloven skal gøre det lovligt at teste små autonome køretøjer på danske gader og stræder, hvilket vil gøre last mile-levering muligt i den nærmeste fremtid.

Læs også: Autonome køretøjer skal hjælpe coronaisolerede amerikanere

Det skriver Ingeniøren.dk.

Ifølge udkastet er det interesse fra erhvervslivet og forskningsmiljøet, som nu får regeringen til at understøtte udviklingen, og det glæder DI Transport.

”Det er vigtigt, at vi har en lovgivning, som tillader nye mobilitetsformer, og derfor er det godt, at vi nu får de nødvendige regler på plads”, siger Michael Svane, branchedirektør, DI Transport, til Ingeniøren.

Han mener, at regler og klare rammer skal sikre, at teknologiudviklingen ikke går uden om Danmark. 

Skal overvåges
Droner og persontransport er ikke omfattet af udkastet, ligesom der vil være en del restriktioner på køretøjerne.

De må ikke køre med en hastighed på mere end seks kilometer i timen, og de skal være i konstant kontakt med en person, der kan tage over og fjernstyre køretøjet, hvis det bringer mennesker eller andre fartøjer i fare.

Derudover skal køretøjet være eldrevet.

Læs også: Amazon tester leveringsrobot i det sydlige Californien

Hvis lovforslaget vedtages, kan de første forsøg gå i gang d. 1. januar 2021.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere