22.04.2020  |  Innovation

Autonome køretøjer skal hjælpe coronaisolerede amerikanere

Virksomheden Pony.ai vil for første gang bruge deres autonome køretøjer til sikker og kontaktløs levering af måltider og dagligvarer i to californiske byer.

Den kinesiske virksomhed Pony.ai, der udvikler autonome køretøjer, vil nu i samarbejde med byen Fremont i Californien hjælpe en gruppe borgere, der rammes særligt hårdt af den nuværende coronapandemi; beboerne på Islander-boligkomplekset, der er et lokalt nødhjælpsprogram.

Læs også: Volvo opretter enhed for autonome transportløsninger

Hver uge vil kokke fra Fremont seniorcenter tilberede måltider, der leveres af Pony.ais flåde af autonome køretøjer, der nu kan levere måltiderne uden nogen form for fysisk kontakt mellem modtager og afsender, forklarer selskabet på sin blog.

Pony.ai samarbejder med Yamibuy, en e-handelsplatform med base i Los Angeles, for også at udbrede autonom og kontaktløs last mile-levering i den californiske by Irvine. Det skaber en nem og sikker mulighed for levering af dagligvarer med formindsket smittefare.

Øget behov for kontaktløs levering
Det er første gang, at Pony.ai gør brug af deres autonome køretøjer til levering af mad og dagligvarer.

Tidligere har virksomheden som de første lanceret en robot-taxiservice, der har været i drift i Irvine siden 2019, men som nu bliver omprogrammeret, så virksomheden kan imødekomme det øgede behov for kontaktløs varelevering.

Læs også: MiR på banen med ny autonom robot

Leveringsservicen vil indtil videre være i brug henover sommeren med udgangspunkt i Irvine-området.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere