10.03.2020  |  Innovation

MiR på banen med ny autonom robot

MiR introducerer robotten MiR250, der skal kunne navigere effektivt i logistiklokationer med stor trafik af mennesker. Leverandører ROEQ supplerer samtidig med tilbehør, der yderligere skal optimere robottens egenskaber.

Robotproducenten Mobile Industriel Robots (MiR) er klar til at løfte sløret for deres nyeste produkt – robotten MiR250, der med en kortere og smallere konstruktion er udviklet til håndtering af intern logistik i trange forhold.

Læs også:  MiR-robotter optimerer den interne logistik hos Honeywell

”Jo mere agile mobile robotter er, jo større nytte kan de gøre. Mange steder i industrien er kvadratmeter en mangelvare. Trenden er, at mobile robotter bliver installeret i eksisterende miljøer. Vi oplever stor efterspørgsel i industrien på robotter, der både kan køre ind under ting, kan navigere smalle steder, i små elevatorer, og som kan dreje hurtigt omkring hjørner. Jeg hæfter mig ved, at vi har bygget præcis den robot, som markedet har sukket efter”, siger CEO i MiR, Thomas Visti.

I forbindelse med introduktionen af MiR250 har MiRs tredjepartsleverandør ROEQ samtidig lanceret tre nye produkter, der er udviklet som tilbehør til robotten.

”Alle ROEQs løsninger er lavet som plug and play, dvs. de ”smelter sammen” med MiR robotten og fungerer som én enhed. Det betyder, at de er nemme at bruge til transport af f.eks. varer fra produktion til lager”, siger direktør og ejer af ROEQ, Michael Ejstrup Hansen.

Læs også: Robotter gør arbejdspladsen mere sikker

Et af supplementerne er produktet Shelf-Cart 300. En vogn, der kan transportere op til 300 kilo, og som MiR250 kan afhente og aflevere uden en docking-løsning. Derudover er en adapter, Adapter Module 250, blevet udviklet med henblik på at muliggøre anvendelsen af ROEQs eksisterende topmoduler på MiR250.

Som det tredje nye produkt har robotvirksomheden skabt et udvidet topmodul, der er specialdesignet til MiR250-robotten. Dette topmodul gør det muligt at køre med europaller eller ekstra lange vogne. Produktet har fået navnet Shelf Carrier 300 Extended.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere