29.10.2019 | Innovation
Volvo opretter enhed for autonome transportløsninger
Volvo-koncernen fremskynder udvikling med oprettelsen af et forretningsområde for autonome transportløsninger. Når teknologien er klar, vil koncernen tilbyde de bedste løsninger.
Forretningsenheden Volvo Autonomous Solutions skal fremskynde udvikling, kommercialisering og salg af autonome transportløsninger som eksempelvis Vera. Foto: Volvo
Ved DI-topmødet i september påpegede Volvos direktør Martin Lundstedt, at ”the coolest truck on earth” er et førerløst køretøj. Og nu vil Volvo-koncernen fremskynde teknologien inden for autonome transportløsninger med oprettelsen af forretningsenheden Volvo Autonomous Solutions.
Læs også: Volvo: Vi har kapaciteten, og vi bør ikke vente
Enheden skal fremskynde udvikling, kommercialisering og salg af autonome transportløsninger for at opfylde Volvos mål om at tilbyde de bedste autonome løsninger og imødekommende en stigende efterspørgsel af alternative transportløsninger inden for havne, minedrift og transport mellem logistikcentre.
Koncernen mener, at når teknologien er klar, er det nødvendigt at industrien imødekommer efterspørgslen på transportløsninger, der er mere sikre, er energieffektive og som har en lavere miljøpåvirkning.
”Vi har oplevet en markant stigning i forespørgsler fra kunder. Med Volvogruppens brede udbud og brede erfaring med forskellige applikationer har vi en unik mulighed for at tilbyde løsninger, der imødekommer deres specifikke behov", siger Martin Lundstedt og fortsætter:
"Det er et logisk næste skridt for os at samle ekspertise og ressourcer i et nyt forretningsområde med fortjeneste- og tabsansvar for at tage autonome transportløsninger til det næste niveau.”
Autonom transport har mange fordele
Autonome transportløsninger, der er baseret på selvkørsel og forbindelsesteknologier, er velegnede til opgaver, hvor der skal transporteres store mængder gods og materiale på foruddefinerede faste ruter.
I sådanne situationer mener Volvo-gruppen, at autonome transportløsninger skaber værdi for kunderne ved at bidrage til større fleksibilitet, leveringspræcision og produktivitet.
Volvo har allerede indledt flere projekter med førerløse køretøjer. Ved den norske kalk-mine Brønnøy skal autonome Volvo FH-lastbiler transportere kalksten på en fem kilometer lang strækning.
Sammen med Skanska har Volvo testet automatiseret og elektrificeret materialehåndtering i et stenbrud. Resultatet var et sikrere arbejdsmiljø og en reduktion af operatøromkostningerne med 40 procent og CO2-udslippet med 98 procent.
Læs også: Scania klar med førerløs konceptlastbil uden styrehus
Et andet initiativ er Vera, som Volvo allerede er i gang med at teste sammen med DFDS i Göteborg. Volvo Autonomous Solutions starter op den 1. januar 2020.
- MGC
Lager & distribution

Boxit udvider sin lastbilsflåde
Når virksomhedens ejer selv er chauffør og lastbilsentusiast, er intet ved indkøbet af nye lastbiler tilfældigt. Boxits tre spritnye Scania er halvandet år om at blive tilpasset de særlige ønsker og behov hos containerfirmaet.
Lager & distribution

BESTSELLER udvider logistik-hub med 60.000 m2 i Taulov Dry Port
Danske modekoncern BESTSELLER indgår strategisk aftale med Taulov Dry Port. Med en udvidelse på 60.000 m2 nyopførte lagerenheder kan BESTSELLER se frem til fra foråret 2023 at udvide deres logistikcenter til en samlet lagerkapacitet på mere end 85.000 m2.
Innovation

MAN tager hul på næste fase af elektromobilitet: langdistancelastbiler
MAN og ABB E-mobility vil øge tempoet for næste fase af elektromobilitet: operationel kapacitet til tunge langdistancelastbiler med daglig rækkevidde mellem 600 og 800 kilometer. Begge virksomheder vil signalere, at branchen er klar til at gå videre, og lovgivere nu skal etablere de politiske rammer for nul-emissions vejtransport.
Branchenyt

1 GW elektrolysator i Esbjerg skal bane vejen for grøn brint til transportsektoren
H2 Energy og Plug Power indgår aftale om 1 GW elektrolysator til Esbjerg. Med samarbejdet vil de to virksomheder forsyne den nordeuropæiske transportsektor med grøn brint.
Produktion

3D print er i vækst – også i serieproduktion
Årets ”3D-print bibel” - Wohlers Report 2022 - viser stigende vækst i brugen af 3D-print samt en øget brug af teknologien til industriel serieproduktion.
Strategi & ledelse

Industrien vil tiltrække flere kvinder til branchen
Der er massiv mangel på lærlinge og faglærte i den danske industri. En central del af løsningen er at tiltrække flere kvinder. Metalindustriens Uddannelser vil sammen med Boss Ladies få flere kvinder til at vælge industrien til.