31.03.2020  |  Branchenyt

Logistikvirksomhed erklærer force majeure

CEVA Logistics mærker konsekvenserne af den akutelle coronakrise, og vælger derfor at erklære force majeure i alle forretningsaktiviteterne - en beslutning, der hidtil er uset i branchen.

Den nuværende situation med spredningen af COVID-19 kaster lange skygger over flere områder i erhvervslivet med regeringer, der fremlægger akutte tiltag, som skal beskytte befolkninger og begrænse spredningen. 

Læs også: Samarbejde sikrer transatlantisk fragtflyvning

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I den forbindelse erklærer det franske transportselskab CEVA Logistics force majeure i en meddelelse der beskriver, hvordan den potentielle risiko for smitte af medarbejdere, leverandører og relaterede personer skaber store udfordringer for virksomhedens drift og aktiviteter i flere lande. 

Med coronavirussen og de tilhørende tiltag, der er indført i forlængelse af den, vurderer CEVA derfor, at omstændighederne er fuldstændig uden for virksomhedens kontrol, hvilket tvinger dem til at erklære force majeure, så vidt vides som det første større selskab i branchen.

Læs også: Flere flyselskaber fylder passagerfly med gods

Ved at gøre det, forbeholder CEVA Logistics sig retten til at ændre alle eller udvalgte aktiviteter, ændre arbejdsprocedurer og aftalte rater og priser, opkræve tillæg eller på anden vis træffe beslutninger, der er nødvendige for forretningens drift, overlevelse og ydermere obligationer til kunder, leverandører og andre interessenter. 

Dette gælder endvidere alle aspekter af logistikvirksomhedens fragt- og distributionskanaler. 

-HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere