30.03.2020  |  Branchenyt

Samarbejde sikrer transatlantisk fragtflyvning

SAS Cargo Group og Scan Global Logistics er gået sammen for at hjælpe erhvervslivet i Norden og har etableret en fragtløsning til og fra USA. Redskabet er et af de mange passagerfly, der alligevel står stille for tiden.

De nuværende begrænsninger på passagerflyvninger mellem USA og Europa har øget efterspørgslen på alternative fragtløsninger, der kan sikre, at skandinaviske og amerikanske virksomheder kan opretholde en stabil strøm af leverancer.

Læs også: Dagligvaresektor maner til corona-ro: forsyningskæderne skal nok holde

Derfor har SAS Cargo og Scan Global Logistics (SGL) indgået et samarbejde om etableringen af en direkte fragtcharterflyvning fra Skandinavien til Chicago, der startede den 26. marts fra Stockholm.

Flyvingen skal give mulighed for, at skandinaviske virksomheder kan sende fragt til USA og retur, og dermed sikre, at hjulene i erhvervslivet fortsat kan holde sig i bevægelse.

"Det er vigtigt at sikre, at varerne fortsætter med at flyde frit mellem Europa og USA på trods af den aktuelle situation. Det var let, som to store skandinaviske virksomheder, at enes om ideen om en fragtcharter-løsning, der benytter lejligheden til at udnytte ikke-operationelle passagerfly til fragtflyvning”, siger Group CEO for SGL, Allan Melgaard.

Læs også: SAS Cargo-direktør: Flyfragt skal sikre krisetidens livsvigtige forsyninger

SAS Cargo handlede endvidere hurtigt på ideen og sørgede for, at et almindeligt passagerfly kunne bruges som charter.

”SAS får i øjeblikket en masse forespørgsler om ad-hoc-fly til passagerer og fragt. Vi ser på disse anmodninger og prioriterer den trafik, der er mest nødvendig for at støtte både samfundet og vores kunder. Det er vigtigt, at vi hjælper erhvervslivet i disse kritiske tider ved at holde de globale forsyningskæder åbne”, siger Leif Rasmussen, der er administrerende direktør for SAS Cargo.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere