13.03.2020  |  Lager & distribution

Dagligvaresektor maner til corona-ro: forsyningskæderne skal nok holde

Coronavirusudbruddet og regeringens udmelding onsdag aften har fået mange danskere til at panikhandle, men det er der ingen grund til, lyder meldingen i en fælles besked fra Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000. Hvis folk handler som de plejer, så kan forsyningen sagtens følge med.

At coronavirussen er nået til Danmark, er nok gået de færreste næse forbi, men statsminister Mette Frederiksens (S) udmelding onsdag aften, der betyder lukkede skoler, offentlige institutioner og lignende med mere eller mindre øjeblikkelig virkning, løftede tilsyneladende opmærksomheden for nogle.

I hvert fald opstod der ganske kaotiske situationer i adskillige supermarkeder i ikke mindst de større danske byer, hvor mange borgere begyndte at hamstre forskellige føde- og nonfoodvarer som gær og toiletpapir.

Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på COVID-19

Men det er der ingen grund til, lyder det fra Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000 i en fælles pressemeddelelse. ’Der er dagligvarer nok i butikkerne, hvis forbrugerne handler som de plejer og ikke øger deres indkøb helt ekstraordinært”, skriver kæderne.

Derfor opfordrer de fire koncerner, der til sammen råder over tusindvis af butikker over hele landet, danskerne til at handle som de plejer i stedet for at øge sine indkøb markant, sådan som man ’har set i visse andre lande’. Samme besked kom der fra de ansvarlige ministre i går.

’I Danmark er der foreløbig kun begrænsede udsving, der kan betyde, at enkelte basisvarer er udsolgte i perioder. Men butikkerne vil løbende få friske forsyninger på alle varegrupper – der kan dog være særlige udfordringer med håndsprit’, skriver de fire kæder.

-AK

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere