13.03.2020 | Lager & distribution
Dagligvaresektor maner til corona-ro: forsyningskæderne skal nok holde
Coronavirusudbruddet og regeringens udmelding onsdag aften har fået mange danskere til at panikhandle, men det er der ingen grund til, lyder meldingen i en fælles besked fra Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000. Hvis folk handler som de plejer, så kan forsyningen sagtens følge med.
Der skal nok være varer i butikkerne, lover fire store danske dagligvarekæder. Foto: Coop/Siine Fiig
At coronavirussen er nået til Danmark, er nok gået de færreste næse forbi, men statsminister Mette Frederiksens (S) udmelding onsdag aften, der betyder lukkede skoler, offentlige institutioner og lignende med mere eller mindre øjeblikkelig virkning, løftede tilsyneladende opmærksomheden for nogle.
I hvert fald opstod der ganske kaotiske situationer i adskillige supermarkeder i ikke mindst de større danske byer, hvor mange borgere begyndte at hamstre forskellige føde- og nonfoodvarer som gær og toiletpapir.
Læs også: Konsulentfirma: Sådan forbereder du din forsyningskæde på COVID-19
Men det er der ingen grund til, lyder det fra Salling Group, Coop, Dagrofa og Rema 1000 i en fælles pressemeddelelse. ’Der er dagligvarer nok i butikkerne, hvis forbrugerne handler som de plejer og ikke øger deres indkøb helt ekstraordinært”, skriver kæderne.
Derfor opfordrer de fire koncerner, der til sammen råder over tusindvis af butikker over hele landet, danskerne til at handle som de plejer i stedet for at øge sine indkøb markant, sådan som man ’har set i visse andre lande’. Samme besked kom der fra de ansvarlige ministre i går.
’I Danmark er der foreløbig kun begrænsede udsving, der kan betyde, at enkelte basisvarer er udsolgte i perioder. Men butikkerne vil løbende få friske forsyninger på alle varegrupper – der kan dog være særlige udfordringer med håndsprit’, skriver de fire kæder.
-AK
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.